Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт рулетиків, приготованих з курячого стегна
Спробуйте приготувати ці незвичайні курячі рулетики з курячого стегна. Вони виходять набагато ніжніше і соковитіше своїх аналогів з курячого філе. А пікантна начинка привносить у цей рецепт особливу родзинку.
Інгредієнти:
Курка (стегно) – 8 шт.
Чорнослив – 50 р.
Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
Бекон – 60 р.
Сметана – 3-3,5 ст. л.
Гірчиця – 1 ч. л.
Кухонна сіль – 0,5 ч. л.
Мелений перець (чорний) — на кінчику ножа.
Зубчики часнику – 2 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Рослинне масло – 1-2 ст. л.
Процес приготування:
Курку треба гарненько промити, а потім обсушити. Для цих цілей можна скористатися паперовим рушником. Акуратно надріжте стегенця таким чином, щоб витягти з них кісточку.
У невеликій глибокій тарілці змішайте гірчицю, сіль і перець. Очищений часник дрібно наріжте гострим ножем (або пропустіть через прес). Додайте часник в тарілку. Залийте всі інгредієнти 3,5 столовими ложками сметани і ретельно перемішайте. Як слід, промажте цим соусом м’ясо і поставте в холод на 60 хвилин, щоб стегенця встигли промаринуватися.
Займіться підготовкою того, що буде служити начинкою для рулетиків. Першим ділом вимийте чорнослив і трохи його распарьте, залив гарячою водою на 5-10 хвилин. Потім чорнослив наріжте тонкими смужками (краще відразу брати його без кісточок, щоб було менше мороки). Бекон наріжте дуже тонко. Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і наріжте дрібним кубиком.
У наших рулетів буде два варіанти начинки: з чорносливом та беконом, а другий – болгарський перець і бекон. Акуратно розкладіть начинку посередині кожного стегенця, а потім акуратно скрутіть їх в рулетики. Форму вони будуть тримати погано, тому для надійності краще перев’язати їх (не туго!) ниткою.
Духовку потрібно поставити на розігрів. За час підготовки рулетиків вона якраз встигне нагрітися до 200 º с.
У мисочці змішайте ложку соняшникової олії, солодку паприку і гірчицю. Також додайте туди половину чайної ложки солі. Всі інгредієнти потрібно перемішати і змастити отриманою масою кожен рулетик.
Перекладіть рулети в форму для запікання і відправте у вже розігріту духовку хвилин на 45-50. Після приготування зніміть з них нитки і подавайте до столу в теплому вигляді.