Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт приготування курячих рулетиків з грибами
Ці курячі рулетики виходять дуже смачними і ароматними. Готуються вони дуже легко і швидко, а з’їдаються ще швидше. Напевно, рулетики, приготовані за нашим рецептом, стануть частими гостями на вашому столі.
Інгредієнти:
М’ясо куряче (філе) – 0,6 кг.
Свіжі печериці – 0,25 кг
Соняшникова олія без запаху – 2 ст. л.
Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Улюблені приправи – за смаком.
Зубчики часнику – 2 шт.
Яйця перепілки – 6 шт. (розраховано на 2 філе курки)
Сир – 0,1 кг
Свіжа зелень – за смаком.
Процес приготування:
Куряче філе промийте під холодною водою і трохи обсушити за допомогою паперового рушника. Візьміть тонкий гострий ніж і акуратно надріжте філе посередині, щоб його можна було розгорнути (як розкрити книжку). Накрийте філе пакетом або харчовою плівкою і відбийте молоточком (це робиться для того, щоб м’ясний сік не розлітався на всі боки). У вас повинен вийти пласт м’яса товщиною не більше половини сантиметра.
Тепер потрібно курку трохи промаринувати. Для цього посипте її потрібним вам кількістю перцю, солі і приправ, які добре поєднуються з куркою. Втирайте спеції в м’ясо і дайте полежати хвилин 15. Можна витримати в спеціях і більше, але тоді приберіть м’ясо в холод.
Печериці переберіть і промийте. Покладіть на друшляк і дайте трохи просохнути. Після цього потрібно нарізати гриби на шматочки і посмажити до готовності на сковороді з 2 ложками рафінованої соняшникової олії.
Трохи зелені вимийте, обсушіть і дуже дрібно наріжте. Те ж саме виконайте і з зубчиками часнику. Подрібнені зелень і часник, додайте до грибів. Перемішайте.
Яйця зваріть круто, а потім опустіть в холодну воду на 10 хвилин, очистіть від шкаралупи (намагайтеся не пошкодити цілісність яйця).
Сир натріть на крупній тертці і додайте до грибної начинки. Гарненько перемішайте.
Тепер можна приступати до складання рулетиків. Тільки перед цим увімкніть духовку розігрійте до 200 градусів, вона якраз встигне добре прогрітися. Отже, на м’ясо треба покласти начинку з грибів, часнику, сиру і зелені. Залиште трохи місця по краях. Тепер викладіть три варених перепелиних яйця і щільно скрутіть грудку в рулет. Щоб рулетики не розвалилися, можна проткнути їх в декількох місцях зубочисткою, або перев’язати ниткою.
Перекладіть рулети з курки з грибами у форму для запікання, застелену фольгою. Кожен рулет потрібно загорнути окремо. Поставте форму в духовку на 35-40 хвилин.
Перед подачею акуратно розгорніть фольгу і зніміть зубочистки і нитки.