Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування курячих рулетиків з грибами

Ці курячі рулетики виходять дуже смачними і ароматними. Готуються вони дуже легко і швидко, а з’їдаються ще швидше. Напевно, рулетики, приготовані за нашим рецептом, стануть частими гостями на вашому столі.

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче (філе) – 0,6 кг.
  • Свіжі печериці – 0,25 кг
  • Соняшникова олія без запаху – 2 ст. л.
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
  • Улюблені приправи – за смаком.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Яйця перепілки – 6 шт. (розраховано на 2 філе курки)
  • Сир – 0,1 кг
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе промийте під холодною водою і трохи обсушити за допомогою паперового рушника. Візьміть тонкий гострий ніж і акуратно надріжте філе посередині, щоб його можна було розгорнути (як розкрити книжку). Накрийте філе пакетом або харчовою плівкою і відбийте молоточком (це робиться для того, щоб м’ясний сік не розлітався на всі боки). У вас повинен вийти пласт м’яса товщиною не більше половини сантиметра.
  • Тепер потрібно курку трохи промаринувати. Для цього посипте її потрібним вам кількістю перцю, солі і приправ, які добре поєднуються з куркою. Втирайте спеції в м’ясо і дайте полежати хвилин 15. Можна витримати в спеціях і більше, але тоді приберіть м’ясо в холод.
  • Печериці переберіть і промийте. Покладіть на друшляк і дайте трохи просохнути. Після цього потрібно нарізати гриби на шматочки і посмажити до готовності на сковороді з 2 ложками рафінованої соняшникової олії.
  • Трохи зелені вимийте, обсушіть і дуже дрібно наріжте. Те ж саме виконайте і з зубчиками часнику. Подрібнені зелень і часник, додайте до грибів. Перемішайте.
  • Яйця зваріть круто, а потім опустіть в холодну воду на 10 хвилин, очистіть від шкаралупи (намагайтеся не пошкодити цілісність яйця).
  • Сир натріть на крупній тертці і додайте до грибної начинки. Гарненько перемішайте.
  • Тепер можна приступати до складання рулетиків. Тільки перед цим увімкніть духовку розігрійте до 200 градусів, вона якраз встигне добре прогрітися. Отже, на м’ясо треба покласти начинку з грибів, часнику, сиру і зелені. Залиште трохи місця по краях. Тепер викладіть три варених перепелиних яйця і щільно скрутіть грудку в рулет. Щоб рулетики не розвалилися, можна проткнути їх в декількох місцях зубочисткою, або перев’язати ниткою.
  • Перекладіть рулети з курки з грибами у форму для запікання, застелену фольгою. Кожен рулет потрібно загорнути окремо. Поставте форму в духовку на 35-40 хвилин.
  • Перед подачею акуратно розгорніть фольгу і зніміть зубочистки і нитки.
  • Приємного апетиту!