Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Як приготувати рулетики з курячої грудки в вершковому соусі?

Курячі рулетики, приготовлені в духовці, чудово підійдуть як для святкового застілля, так і для ситного недільного обіду в колі сім’ї. Готуються вони дуже просто і швидко, а виходять дивовижно смачними.

Інгредієнти:

  • Курка (філе) – 0,7 кг.
  • Вершки – 150 мл
  • Сир – 160 р.
  • Сіль, перець та інші спеції – за смаком.
  • Шинка – 140 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Плавлений сир – 110 г

Процес приготування:

  • Куряче філе промийте під проточною водою і трохи промокніть паперовою серветкою. Надріжте кожне філе посередині таким чином, щоб його можна було розгорнути як книжку. Викладіть розгорнуті філе на обробну дошку і накрийте целофановим пакетом. Філе відбийте молоточком потроху з кожної сторони.
  • Тепер потрібно м’ясо посолити і приправити спеціями залежно від ваших смакових уподобань. Залиште філе просочитися спеціями хвилин на 15 при кімнатній температурі, а самі займіться підготовкою інших інгредієнтів.
  • Твердий сир потрібно натерти на крупній тертці. Шинку – нарізати на тонкі пластинки. Те ж саме потрібно зробити і з плавленим сиром (а краще всього брати відразу нарізаний на скибочки сир).
  • Духовку розігрійте до 200º С. Поки ви будете займатися підготовкою рулетів і заливки, він встигне як слід нагрітися.
  • На відбите філе покладіть по одному скибочці плавленого сиру та шинки. Поверніть щільно кожне філе в рулетик. Перекладіть все рулети на змащену невеликою кількістю рослинного масла форму.
  • У невелику миску розбийте 1 яйце і додайте до нього половину натертого на крупній тертці сиру і 150 мілілітрів вершків. Додайте щіпку солі, трохи меленого перцю і будь-які ваші улюблені спеції. Добре перемішайте всі інгредієнти і залийте отриманою заливкою підготовлені рулетики.
  • Форму з рулетиками поставте в добре розігріту до цього часу духовку. Запікайте при температурі 200 градусів близько 25-30 хвилин. Потім акуратно відкрийте дверцята духовки і посипте рулети половиною сиру. Потримайте страву в духовці ще близько 10-15 хвилин.
  • Приємного вам апетиту!