Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Як запекти рулетики з курячого філе в беконі?
Дуже незвичайний і ефектний варіант подачі гарячої страви з курки. Ніжний і соковитий смак курячих рулетиків в хрусткому беконі нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
Бекон – 110 р.
Курка (філе) – 0,4 кг
Сіль – 1 щіпка.
Мелений перець (чорний) – на кінчику ножа.
Сир – 60 р.
Олія соняшникова без запаху – 1-2 ст. л.
Процес приготування:
Філе курки добре промийте під проточною водою, а потім промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. Гострим ножем наріжте курку на смужки шириною близько 2-3 сантиметрів. Накрийте курку поліетиленовим пакетом і відбийте молотком. Пакет потрібен для того, щоб сік і шматочки курки не летіли на всі боки.
Натріть відбите філе невеликою кількістю солі перцю і залиште полежати хвилин 10-15.
Поки м’ясо просочується спеціями, натріть на крупній тертці сир і включіть розігріватися духовку. Температура, при якій будуть запікатися рулетики, повинна бути дорівнює 190ºС.
Посипте пропитавшиеся сіллю і перцем шматочки курки сиром і трохи притисніть його руками. Тепер потрібно скрутити дуже щільні рулетики, щоб готова страва не розвалилося. Оберніть згорнуті рулети тонкими шматочками бекону і зафіксуйте його на курку з допомогою зубочисток.
Щільно складіть курячі рулетики у форму для запікання, змащену 1-2 столовими ложками рослинного масла і відправте в добре розігріту духовку. Орієнтуйтеся на час запікання, рівне 30-35 хвилин, але в залежності від кожної конкретної духовки час приготування може змінюватися як в меншу, так і в більшу сторону.
Подавати курячі рулетики з беконом найкраще в гарячому вигляді з гарніром зі свіжих або запечених овочів.