Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Як запекти рулетики з курячого філе в беконі?

Дуже незвичайний і ефектний варіант подачі гарячої страви з курки. Ніжний і соковитий смак курячих рулетиків в хрусткому беконі нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • Бекон – 110 р.
  • Курка (філе) – 0,4 кг
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Мелений перець (чорний) – на кінчику ножа.
  • Сир – 60 р.
  • Олія соняшникова без запаху – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

  • Філе курки добре промийте під проточною водою, а потім промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. Гострим ножем наріжте курку на смужки шириною близько 2-3 сантиметрів. Накрийте курку поліетиленовим пакетом і відбийте молотком. Пакет потрібен для того, щоб сік і шматочки курки не летіли на всі боки.
  • Натріть відбите філе невеликою кількістю солі перцю і залиште полежати хвилин 10-15.
  • Поки м’ясо просочується спеціями, натріть на крупній тертці сир і включіть розігріватися духовку. Температура, при якій будуть запікатися рулетики, повинна бути дорівнює 190ºС.
  • Посипте пропитавшиеся сіллю і перцем шматочки курки сиром і трохи притисніть його руками. Тепер потрібно скрутити дуже щільні рулетики, щоб готова страва не розвалилося. Оберніть згорнуті рулети тонкими шматочками бекону і зафіксуйте його на курку з допомогою зубочисток.
  • Щільно складіть курячі рулетики у форму для запікання, змащену 1-2 столовими ложками рослинного масла і відправте в добре розігріту духовку. Орієнтуйтеся на час запікання, рівне 30-35 хвилин, але в залежності від кожної конкретної духовки час приготування може змінюватися як в меншу, так і в більшу сторону.
  • Подавати курячі рулетики з беконом найкраще в гарячому вигляді з гарніром зі свіжих або запечених овочів.
  • Приємного вам апетиту!