Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото
Курячі рулетики з начинкою, запечені у фользі
Думаєте, що з курячого філе можна приготувати що-небудь соковите і дуже смачне? А ось і помиляєтесь. Спробуйте приготувати ці чудові рулетики з начинкою з грибів і цибулі. Запевняємо вас, ви залишитеся в захваті.
Інгредієнти:
Філе куряче – 2 шт.
Зубчики часнику – 2-3 шт.
Плавлений сир – 15 р.
Вершки – 50 р.
Спеції, сіль, перець – за смаком.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Свіжі шампіньйони – 12 шт.
Сир – 50 р.
Процес приготування:
М’ясо промийте під проточною водою і розріжте вздовж на 2-3 частини. Покладіть шматочки філе на обробну дошку і акуратно відбийте з обох сторін. Щоб шматочки м’яса і сік не розліталися в різні боки, накрийте філе перед тим, як його відбити поліетиленовим пакетом.
Відбите куряче філе приправте спеціями і посоліть з обох сторін. Дайте м’ясу трохи промаринуватися і займіться начинкою.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Розріжте цибулину навпіл, а після цього дрібно наріжте кожну половину.
Печериці промийте і трохи підсушіть. Наріжте гриби на тонкі пластини або дрібні шматочки.
Нагрійте сковорідку на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла без запаху, а потім перекладіть в сковороду подрібнені цибулю та гриби. Перемішайте, зменшіть вогонь до середнього і трохи обсмажте. Потім, коли цибуля стане м’яким, додайте вершки і натертий на крупній тертці твердий сир. Також на цьому етапі начинку потрібно посолити і приправити вашими улюбленими спеціями. Ще більше зменшіть вогонь і тушкуйте начинку до тих пір, поки вершки практично повністю не выкипят. Начинка повинна бути достатньо щільною консистенцією.
На цьому етапі можна включити духовку на 190-200 градусів і дати їй як слід нагрітися. Включення духовки заздалегідь дозволить значно скоротити загальний час готування.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, а потім наріжте тонкими скибочками.
Отже, на відбите і приправлене спеціями філе викладіть трохи часнику, тертий плавлений сир і начинку з лука та печериць. Скрутіть філе в щільні рулети, щоб вони краще тримали форму, проколіть їх в декількох місцях зубочистками. Перекладіть рулетики у форму, застелену фольгою і щільно укутайте нею рулетики.
Запікайте нашу страву в добре розігрітій духовці протягом півгодини. Потім акуратно розгорніть фольгу і потримайте рулети в духовці ще хвилин 10 до підрум’янення скоринки.