Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Дуже смачні рулетики з курячого філе з чорносливом

Завдяки чорносливу, куряче м’ясо в таких рулетиках набуває дуже цікавий і незвичайний кисло-солодкий смак, який, безумовно, додасть, свіжу нотку у звичний смак курячих страв. Готуються такі рулети дуже просто і швидко, а їх запікання в духовці рази знижує кількість калорій, що не може не радувати дівчат, які стежать за своєю фігурою.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 110 р.
  • Філе курки – 0,6 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Мускатний горіх – на кінчику ножа.

Процес приготування:

  • Чорнослив вимийте у гарячій воді, а потім залийте окропом, щоб сухофрукти як слід, розбухнули. Щоб менше возитися з підготовкою, купуйте чорнослив без кісточок.
  • М’ясо сполосніть в холодній воді, а потім трохи обсушити паперовими рушниками. Тепер кожне філе потрібно надрізати посередині, щоб його можна було розгорнути сторінку книги. Відбийте курку молотком (щоб не було бризок, можна перед початком філе накрити харчовою плівкою).
  • Духовку треба розігріти до 180 градусів. Поки ви підготуєте рулетики, духовка якраз встигне нагрітися до потрібної температури.
  • У невеликій ємності змішайте сіль і мускатний горіх. Натріть цією сумішшю відбите куряче філе і залиште хвилин на 10 для просочення.
  • З чорносливу злийте воду і дайте трохи підсохнути. Потім розкладіть по 3-4 черносливинки в центр кожного філе і скрутіть його рулетом. Краї можна закріпити за допомогою зубочисток.
  • Куряче яйце збийте з невеликою кількістю солі і ретельно промажте кожен рулетик зверху і з боків.
  • Перекладіть курячі рулетики з чорносливом в форму для запікання (її попередньо потрібно було промазати рослинним маслом). Запікатися все буде протягом, приблизно, 45 хвилин. Готові рулетики можна подавати як самостійне блюдо, а можна з гарніром зі свіжих овочів.
  • Приємного вам апетиту!