Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Простий рецепт курячих рулетиків з кабачком, запечених в духовці

Курка – це і так само по собі дієтичне і корисне м’ясо, а в поєднанні з таким чудовим овочем як кабачок, вона стає ще більш корисною і смачною. Дуже просто і легке в приготуванні страва подарує вам справжній сплеск смакових відчуттів.

Інгредієнти:

  • Курка (філе) – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Зубчики часнику – 1-2 шт.
  • Сир – 1,5 ст. л.
  • Сир твердий – 60 р.
  • Сметана – 1,5-2 ст. л.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа.

Процес приготування:

  • Кабачок вимийте під проточною водою. Якщо ви використовуєте для приготування молодої овоч, то шкірку зчищати не потрібно, якщо ж кабачок постарше, то зріжте шкірку тонким шаром. Розрізати кабачок на дві половини, а потім кожну з половин розріжте вздовж на 2-3 частини таким чином, щоб вийшли пластини товщиною близько половини сантиметра.
  • Духовку розігрійте до 180 градусів, і поки вона розігрівається, викладіть пластини кабачка на змащений маслом деко. Запечіть їх в добре нагрітій духовці протягом 5-10 хвилин.
  • Філе теж потрібно промити і трохи обсушити, а потім нарізати на таку кількість смуг, скільки у вас вийшло пластин з кабачків. Кожну смужку добре відбийте молотком, а потім намажте сіллю з перцем. Залиште м’ясо промаринуватися близько 10 хвилин.
  • Часник очистіть і пропустіть через прес. В окремій тарілці змішайте його з 2 ложками сметани, сиром і дрібно нарізаним кропом, який потрібно попередньо промити і обсушити. Також додайте до сметані з кропом трохи солі і перцю. Перемішайте всі інгредієнти.
  • Коли кабачки охолонуть до такої температури, що їх стане не боляче брати в руки, то викладіть поверх кожного кабачка шматок філе. Зверху покладіть сирну начинку. Присипте твердим сиром, який потрібно натерти на крупній тертці. Акуратно загорніть кабачки в щільні рулети і проколіть шпажкою або зубочисткою. Перекладіть їх на деко і запечіть протягом приблизно 30 хвилин в заздалегідь добре розігрітій духовці.
  • Приємного вам апетиту!