Рулетики з курячого філе в духовці
Рулетики з курячих грудок з різними начинками – це дуже смачне дієтичне блюдо з м’яса птиці, його з однаковим успіхом можна готувати як для ваших буднів, так і для свят або романтичних вечерь. Тут наведено рецепт рулетиків з печерицями. Крім відмінного смаку, рулетики з курячого м’яса мають дуже гарний зовнішній вигляд, тому роблять честь навіть молодої господині, яка бажає здивувати своїх гостей чимось незвичайним.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 800 гр.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Сир напівтвердий – 100 гр.
- Вершки (20%) – 300 мл
- Зелень кропу – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Зробіть кілька філе з курячих грудок, видаливши шкіру і кістки.
- Обсушіть чисте філе і кожне розрізати на 2-3 частини вздовж.
- З двох сторін філе відбийте, розклавши на дошці і накривши зверху харчовою плівкою.
- Відбите м’ясо підсолити, приправте спеціями для курки і обов’язково додайте трохи свіжого чорного меленого перцю.
- Дрібними кубиками нарізати цибулю.
- Печериці промийте, наріжте невеликою соломкою.
- Гриби з цибулею обсмажте в невеликій кількості масла, краще рослинного, помішуючи. Смажте швидко, не більше 3-5 хвилин, щоб печериці не стали сухими.
- У кожну відбивну викладіть по пару ложок начинки з грибів.
- Потім загорніть відбивні маленькими рулетиками.
- Глибоку форму для випічки трохи змастіть рослинною олією, туди викладіть рулетики швами вниз.
- Залийте вершками курячі рулетики.
- Запікайте блюдо 35-40 хвилин у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці. Температура і час приготування – приблизні, слідкуйте, як пече ваша духовка, якщо потрібно, скиньте градуси до 180-190.
- Сиром твердим, натертим на тертці, посипте їм рулетики за 10 хвилин до кінця приготування
- Дайте сиру запектися до рум’яної скоринки.
- Їжте рулетики з курки гарячими, зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!