Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Соковита куряча грудка з ананасом

Нейтральна за смаком куряча грудка – це м’ясо, яке добре поєднується з ананасом. Найчастіше грудки запікають з ананасів кільцями і сиром в духовці або подають у вигляді всіляких фруктово-м’ясних салатів. Ніжна, соковита, солодкувата м’якоть консервованих ананасів надає запеченої грудці витонченість, а сирна скоринка – апетитний і ароматний запах і неповторні смакові відчуття. Приготуйте цю страву, і воно вам обов’язково сподобається!

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Ананас – 1/4 частину від свіжого.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Майонез – за бажанням.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Свіжа зелень для подачі до столу.

Процес приготування:

  • Для страви годяться як свіжі, так і консервовані ананаси кільцями. У свіжого ананаса зріжте товсту шкірку і видаліть щільну серцевину.
  • Наріжте м’якоть ананаса на кільця чи півкільця.
  • Курячу грудку обмийте, відокремити від шкіри і кільової кістки.
  • Філе наріжте на кілька порційних шматків і відбийте їх кухонним молотком. Найкраще це робити, помістивши курку в целофановий пакет.
  • На змащене маслом деко викладіть відбивні, підсолити і присипте їх чорним меленим перцем. За бажанням можна використовувати і готову суміш приправ для курки.
  • Зверху на відбивні викладіть шматочки ананаса.
  • Щоб блюдо вийшло ще соковитіше, ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і викладіть їх на ананас.
  • Присипте блюдо тертим сиром. Якщо хочете, зверху моно зробити тонку сіточку з майонезу.
  • Запечіть курячу грудку з ананасом в нагрітій духовці до золотистої скоринки. Температура – 180-190 градусів, час – 30-40 хвилин.
  • Їжте це блюдо злегка остигнув, так його смак розкриється сильніше.

Приємного апетиту!