Соковита куряча грудка з ананасом
Нейтральна за смаком куряча грудка – це м’ясо, яке добре поєднується з ананасом. Найчастіше грудки запікають з ананасів кільцями і сиром в духовці або подають у вигляді всіляких фруктово-м’ясних салатів. Ніжна, соковита, солодкувата м’якоть консервованих ананасів надає запеченої грудці витонченість, а сирна скоринка – апетитний і ароматний запах і неповторні смакові відчуття. Приготуйте цю страву, і воно вам обов’язково сподобається!
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Ананас – 1/4 частину від свіжого.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Майонез – за бажанням.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Свіжа зелень для подачі до столу.
Процес приготування:
- Для страви годяться як свіжі, так і консервовані ананаси кільцями. У свіжого ананаса зріжте товсту шкірку і видаліть щільну серцевину.
- Наріжте м’якоть ананаса на кільця чи півкільця.
- Курячу грудку обмийте, відокремити від шкіри і кільової кістки.
- Філе наріжте на кілька порційних шматків і відбийте їх кухонним молотком. Найкраще це робити, помістивши курку в целофановий пакет.
- На змащене маслом деко викладіть відбивні, підсолити і присипте їх чорним меленим перцем. За бажанням можна використовувати і готову суміш приправ для курки.
- Зверху на відбивні викладіть шматочки ананаса.
- Щоб блюдо вийшло ще соковитіше, ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і викладіть їх на ананас.
- Присипте блюдо тертим сиром. Якщо хочете, зверху моно зробити тонку сіточку з майонезу.
- Запечіть курячу грудку з ананасом в нагрітій духовці до золотистої скоринки. Температура – 180-190 градусів, час – 30-40 хвилин.
- Їжте це блюдо злегка остигнув, так його смак розкриється сильніше.
Приємного апетиту!