Смачна курка, запечена в духовці з кабачками
Біле куряче м’ясо – грудка запечена з кабачками і сметаною, виходить більш дієтичним і ніжним стравою, ніж та ж грудка, але з картоплею і майонезом. Гідно таку їжу оцінять ті, хто стежить за фігурою і дотримується принципів правильного харчування.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг.
- Куряче філе – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сметана – 150 мл
- Часник – сухий або 2-3 свіжих зубчики.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – для запікання.
- Орегано – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Курячу грудку обмийте, зніміть шкірку, а м’якоть відокремте від кісток і наріжте порційними шматочками.
- Натріть шматочки курячого філе спеціями, зазначеними в рецепті, підсолити, додайте кілька розтертих часникових зубчиків і повапните кількома ложками нежирної сметани.
- Залиште курку маринуватися в сметані не менше 30-60 хвилин, прикривши ємність з м’ясом кришкою або харчовою плівкою.
- Молоді кабачки разом з шкіркою розріжте на половинки гуртків товщиною 3-5 мм (у зрілих плодів зніміть шкірку і видаліть насіння).
- Цибулю наріжте на половинки або четвертинки кілець.
- У решту сметану додайте пряні свіжі або сухі трави (базилік, орегано, розмарин) і ще трохи розчавленого або нарубаного часнику за смаком.
- У форму для запікання, змащену рослинним маслом, укладіть шматочки курочки.
- Поверх курочки викладіть шар лука, а зверху – полукружки кабачків.
- Сир натріть на тертці і присипте їм кабачки, а зверху блюдо змастіть соусом з пряних трав і сметани.
- Запікайте Блюдо в духовій шафі до готовності (45 хвилин або більше, дивлячись, як пече ваша духовка). Температура 180-200 градусів.
Приємного апетиту!