Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Смачна курка, запечена в духовці з кабачками

Біле куряче м’ясо – грудка запечена з кабачками і сметаною, виходить більш дієтичним і ніжним стравою, ніж та ж грудка, але з картоплею і майонезом. Гідно таку їжу оцінять ті, хто стежить за фігурою і дотримується принципів правильного харчування.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг.
  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Часник – сухий або 2-3 свіжих зубчики.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для запікання.
  • Орегано – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Курячу грудку обмийте, зніміть шкірку, а м’якоть відокремте від кісток і наріжте порційними шматочками.
  • Натріть шматочки курячого філе спеціями, зазначеними в рецепті, підсолити, додайте кілька розтертих часникових зубчиків і повапните кількома ложками нежирної сметани.
  • Залиште курку маринуватися в сметані не менше 30-60 хвилин, прикривши ємність з м’ясом кришкою або харчовою плівкою.
  • Молоді кабачки разом з шкіркою розріжте на половинки гуртків товщиною 3-5 мм (у зрілих плодів зніміть шкірку і видаліть насіння).
  • Цибулю наріжте на половинки або четвертинки кілець.
  • У решту сметану додайте пряні свіжі або сухі трави (базилік, орегано, розмарин) і ще трохи розчавленого або нарубаного часнику за смаком.
  • У форму для запікання, змащену рослинним маслом, укладіть шматочки курочки.
  • Поверх курочки викладіть шар лука, а зверху – полукружки кабачків.
  • Сир натріть на тертці і присипте їм кабачки, а зверху блюдо змастіть соусом з пряних трав і сметани.
  • Запікайте Блюдо в духовій шафі до готовності (45 хвилин або більше, дивлячись, як пече ваша духовка). Температура 180-200 градусів.

Приємного апетиту!