Покроковий рецепт курячої грудки в фользі в духовці
Куряча грудка запечена у фользі – це швидко, легко і просто приготоване, дуже смачну страву на будь-який випадок життя! Фольга, в яку щільно запаковують м’ясо для кулінарної обробки в духовці, дозволяє зробити його більш соковитим, м’яким і ніжним, а також добре зберігає весь аромат доданих приправ.
Інгредієнти:
- Суміш заморожених або свіжих овочів – за смаком.
- Куряча грудка – 1-2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Лимон – 3-4 скибочки.
- Приправа каррі – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Чебрець – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Рослинне масло – 1 ч. л.
Процес приготування:
- Курячі грудки без шкіри і кісток добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками.
- Зазвичай одну грудку ділять на 2 порційних шматка для запікання, але можна і поділити на чотири залежно від її розміру.
- Шматки грудинки надріжте у кількох місцях по косою, а потім змастіть грудки невеликою кількістю рослинного масла і гірчицею.
- Часник наріжте часточками, а потім вкладіть їх в надрізи.
- Грудку підсолити, поперчіть, приправте каррі і меленою паприкою і залиште маринуватися в мисці під кришкою або харчовою плівкою на 30-60 хвилин. Можна маринувати і довше, але тоді бажано прибрати грудку в холодильник.
- Мариновану курочку упакуйте у великий шматок фольги.
- Складіть фольгу у вигляді невеликої коробочки, а на її дно, змащене маслом, покладіть подушку з будь-якого овочевого міксу, нарізаного дрібно (для однієї грудки буде достатньо половини пакета готових заморожених овочів або такої ж кількості свіжих).
- Овочі збризніть маслом, присипте сіллю і перцем.
- Укладіть грудку на овочеву подушку, додайте до неї кілька гілочок молодого чебрецю і базиліка, а також шматочки лимона (за бажанням).
- Загорніть фольгу, краю потрібно засукувати щільно, споруджуючи щось на зразок герметичного конверта. Однак, щоб приправи і овочі не прилипли до фользі, залишайте трохи вільного простору.
- Розігрівайте Духовку до 200-220 градусів, а потім кладіть туди курячу грудку в фользі, покладену на деко.
- Час запікання курячої грудки в фользі – не більше 30 хвилин.
- Через півгодини дістаньте грудку, зріжте фольгу зверху і помістіть форму тому ще на 5-7 хвилин для освіти гарною, рум’яною кірочки.
- Подавайте готову курячу грудку з овочами в гарячому вигляді. На гарнір до цього блюда можна відварити картоплю або рис.
Приємного апетиту!