Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт курячої грудки в фользі в духовці

Куряча грудка запечена у фользі – це швидко, легко і просто приготоване, дуже смачну страву на будь-який випадок життя! Фольга, в яку щільно запаковують м’ясо для кулінарної обробки в духовці, дозволяє зробити його більш соковитим, м’яким і ніжним, а також добре зберігає весь аромат доданих приправ.

Інгредієнти:

  • Суміш заморожених або свіжих овочів – за смаком.
  • Куряча грудка – 1-2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимон – 3-4 скибочки.
  • Приправа каррі – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Мелений чорний перець – за смаком.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Рослинне масло – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Курячі грудки без шкіри і кісток добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками.
  • Зазвичай одну грудку ділять на 2 порційних шматка для запікання, але можна і поділити на чотири залежно від її розміру.
  • Шматки грудинки надріжте у кількох місцях по косою, а потім змастіть грудки невеликою кількістю рослинного масла і гірчицею.
  • Часник наріжте часточками, а потім вкладіть їх в надрізи.
  • Грудку підсолити, поперчіть, приправте каррі і меленою паприкою і залиште маринуватися в мисці під кришкою або харчовою плівкою на 30-60 хвилин. Можна маринувати і довше, але тоді бажано прибрати грудку в холодильник.
  • Мариновану курочку упакуйте у великий шматок фольги.
  • Складіть фольгу у вигляді невеликої коробочки, а на її дно, змащене маслом, покладіть подушку з будь-якого овочевого міксу, нарізаного дрібно (для однієї грудки буде достатньо половини пакета готових заморожених овочів або такої ж кількості свіжих).
  • Овочі збризніть маслом, присипте сіллю і перцем.
  • Укладіть грудку на овочеву подушку, додайте до неї кілька гілочок молодого чебрецю і базиліка, а також шматочки лимона (за бажанням).
  • Загорніть фольгу, краю потрібно засукувати щільно, споруджуючи щось на зразок герметичного конверта. Однак, щоб приправи і овочі не прилипли до фользі, залишайте трохи вільного простору.
  • Розігрівайте Духовку до 200-220 градусів, а потім кладіть туди курячу грудку в фользі, покладену на деко.
  • Час запікання курячої грудки в фользі – не більше 30 хвилин.
  • Через півгодини дістаньте грудку, зріжте фольгу зверху і помістіть форму тому ще на 5-7 хвилин для освіти гарною, рум’яною кірочки.
  • Подавайте готову курячу грудку з овочами в гарячому вигляді. На гарнір до цього блюда можна відварити картоплю або рис.

Приємного апетиту!