Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Куряча грудка з картоплею, запечена в духовці

Куряча грудка запечена в духовці з томатами та сиром, а також з картоплею і соковитим ріпчастою цибулею – це просто щось приголомшливе! Секретний інгредієнт страви – кефір для маринування грудки, який чудово розм’якшує м’ясо. А щоб надати цій гостині ще більш апетитний аромат, приправте його свіжими, запашними спеціями для курки і рубаним часником.

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-8 шт.
  • Куряче філе – 2-3 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Куряче філе наріжте на порційні шматочки, кожен шматочок можна трохи відбити.
  • В шматочки курки добре втріть сіль і запашні приправки за вашим смаком, а також часник, дрібно нарізаний або пропущений через прес.
  • У глибоку миску викладіть м’ясо з часником і приправами, а потім залийте все склянкою кефіру – кефір повинен повністю покрити м’ясо, тому його може знадобитися і більше, якщо у вас багато м’яса.
  • Залиште м’ясо маринуватися в кефірі мінімум на годину, а краще і на дві години. Миску з м’ясом помістіть в холодильник, якщо в кухні жарко.
  • Картоплю наріжте порційними шматочками, можна – кружальцями або скибочками.
  • Підсолити, поперчіть картоплю за вашим смаком, перемішайте з олією. Можна присипати картоплю і свіжим рубаним або сухим часником.
  • Цибулю наріжте півкільцями, а помідори – тонкими часточками.
  • Форму для запікання або на деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла, зверху викладіть шар картоплі.
  • На картоплю викладіть півкільця цибулі.
  • На цибулю – замариноване куряче філе (обмивати від надлишків кефіру філе не потрібно, достатньо лише добре обтерти).
  • Наостанок покрийте курочку шаром з томатних часточок.
  • В останню чергу присипте страву тертим сиром і, а можна ще і обмазати залишилися від маринування кефіром.
  • Запікайте курку з картоплею в духовці, розігрітій до 200 градусів не менше 45-60 хвилин (перевіряйте готовність страви по готовності картоплі). Під час запікання знизьте вогонь до 190 градусів, щоб страва не пригоріло.
  • Готове мяско пташки з картоплею під ароматною сирно-томатною скоринкою подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!