Куряча грудка з картоплею, запечена в духовці
Куряча грудка запечена в духовці з томатами та сиром, а також з картоплею і соковитим ріпчастою цибулею – це просто щось приголомшливе! Секретний інгредієнт страви – кефір для маринування грудки, який чудово розм’якшує м’ясо. А щоб надати цій гостині ще більш апетитний аромат, приправте його свіжими, запашними спеціями для курки і рубаним часником.
Інгредієнти:
- Картопля – 6-8 шт.
- Куряче філе – 2-3 шт.
- Кефір – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Сир – 70 гр.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Рослинне масло – 3 ст. л.
Процес приготування:
- Куряче філе наріжте на порційні шматочки, кожен шматочок можна трохи відбити.
- В шматочки курки добре втріть сіль і запашні приправки за вашим смаком, а також часник, дрібно нарізаний або пропущений через прес.
- У глибоку миску викладіть м’ясо з часником і приправами, а потім залийте все склянкою кефіру – кефір повинен повністю покрити м’ясо, тому його може знадобитися і більше, якщо у вас багато м’яса.
- Залиште м’ясо маринуватися в кефірі мінімум на годину, а краще і на дві години. Миску з м’ясом помістіть в холодильник, якщо в кухні жарко.
- Картоплю наріжте порційними шматочками, можна – кружальцями або скибочками.
- Підсолити, поперчіть картоплю за вашим смаком, перемішайте з олією. Можна присипати картоплю і свіжим рубаним або сухим часником.
- Цибулю наріжте півкільцями, а помідори – тонкими часточками.
- Форму для запікання або на деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла, зверху викладіть шар картоплі.
- На картоплю викладіть півкільця цибулі.
- На цибулю – замариноване куряче філе (обмивати від надлишків кефіру філе не потрібно, достатньо лише добре обтерти).
- Наостанок покрийте курочку шаром з томатних часточок.
- В останню чергу присипте страву тертим сиром і, а можна ще і обмазати залишилися від маринування кефіром.
- Запікайте курку з картоплею в духовці, розігрітій до 200 градусів не менше 45-60 хвилин (перевіряйте готовність страви по готовності картоплі). Під час запікання знизьте вогонь до 190 градусів, щоб страва не пригоріло.
- Готове мяско пташки з картоплею під ароматною сирно-томатною скоринкою подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!