Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Смачний рецепт курячого філе з овочами

Пропонуємо вам запекти курячу грудку в духовці з овочами, вживши пакет або рукав для запікання. Особисто я користуюся цим кулінарним винаходом дуже часто, щоб бесхлопотно готувати соковиті і смачні страву на швидку руку. Використовуйте різний овочевий мікс, заморожений або нарізаний зі свіжих овочів. Овочі беріть які завгодно, з куркою добре вважається абсолютно все: морква, цибуля ріпчаста, стручкова квасоля, броколі, кукурудза, зелений горошок, кабачки, солодкий перець і т. д.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Овочевий мікс – 500 гр.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст. л.
  • Соус соєвий – 1-2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Часник – 2-3 зубчики або за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп свіжий – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче філе, позбавлена шкіри і кільової кістки, наріжте невеликими порційними шматочками.
  • Замаринуйте шматочки курки в спеціях і в соєвому соусі, добре натерти ними шматочки. Залиште на 30-60 хвилин для маринування під кришкою або харчовою плівкою в мисці.
  • Дві великі цибулини розрізати на четвертинки кілець, часник роздушіть через прес.
  • В окрему миску викладіть овочевий мікс, перемішайте його з ріпчастою цибулею, часником, рослинним маслом, сіллю і спеціями на ваш смак.
  • В пакет або в рукав для запікання викладіть овочевий мікс, а зверху на нього викладіть замариновані шматочки курячого філе.
  • Затисніть рукав з двох боків щільно, а зверху наколіть ножем або трохи надріжте в декількох місцях, щоб виходив пар.
  • Поки будете упаковувати курочку, нехай ваша духовка розігрівається до 200 градусів.
  • Запікайте курячу грудку з овочами близько 40-60 хвилин, температуру можна знизити до 180-190 градусів, дивлячись, як пече ваша духовка. Точний час запікання цієї страви буде залежати від кількості овочів і м’яса в рукаві (чим їх більше, тим довше потрібно запікати до готовності).
  • Через 40-50 хвилин зробіть в рукаві надріз зверху і спробуйте овочі і м’ясо, якщо вони вже готові, запечіть їх ще 5 хвилин під грилем без плівки, щоб утворилася красива корочка.
  • Готову курячу грудку з овочами посипте рубаним кропом і свіжим зеленим цибулею.

Приємного апетиту!