Смачний рецепт курячого філе з овочами
Пропонуємо вам запекти курячу грудку в духовці з овочами, вживши пакет або рукав для запікання. Особисто я користуюся цим кулінарним винаходом дуже часто, щоб бесхлопотно готувати соковиті і смачні страву на швидку руку. Використовуйте різний овочевий мікс, заморожений або нарізаний зі свіжих овочів. Овочі беріть які завгодно, з куркою добре вважається абсолютно все: морква, цибуля ріпчаста, стручкова квасоля, броколі, кукурудза, зелений горошок, кабачки, солодкий перець і т. д.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 гр.
- Овочевий мікс – 500 гр.
- Олія соняшникова – 2-3 ст. л.
- Соус соєвий – 1-2 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Рослинна олія – 50 мл
- Часник – 2-3 зубчики або за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Кріп свіжий – за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе, позбавлена шкіри і кільової кістки, наріжте невеликими порційними шматочками.
- Замаринуйте шматочки курки в спеціях і в соєвому соусі, добре натерти ними шматочки. Залиште на 30-60 хвилин для маринування під кришкою або харчовою плівкою в мисці.
- Дві великі цибулини розрізати на четвертинки кілець, часник роздушіть через прес.
- В окрему миску викладіть овочевий мікс, перемішайте його з ріпчастою цибулею, часником, рослинним маслом, сіллю і спеціями на ваш смак.
- В пакет або в рукав для запікання викладіть овочевий мікс, а зверху на нього викладіть замариновані шматочки курячого філе.
- Затисніть рукав з двох боків щільно, а зверху наколіть ножем або трохи надріжте в декількох місцях, щоб виходив пар.
- Поки будете упаковувати курочку, нехай ваша духовка розігрівається до 200 градусів.
- Запікайте курячу грудку з овочами близько 40-60 хвилин, температуру можна знизити до 180-190 градусів, дивлячись, як пече ваша духовка. Точний час запікання цієї страви буде залежати від кількості овочів і м’яса в рукаві (чим їх більше, тим довше потрібно запікати до готовності).
- Через 40-50 хвилин зробіть в рукаві надріз зверху і спробуйте овочі і м’ясо, якщо вони вже готові, запечіть їх ще 5 хвилин під грилем без плівки, щоб утворилася красива корочка.
- Готову курячу грудку з овочами посипте рубаним кропом і свіжим зеленим цибулею.
Приємного апетиту!