Соковиті курячі відбивні в духовці
А ви знали, що курячі відбивні, які ми зазвичай смажимо на сковороді, можна відмінно запікати в духовці? Якщо ні, тоді читайте цей рецепт і починайте творити неповторне блюдо з курячого м’яса! А для додання йому зовсім вже казкового смаку, пропонуємо вам загорнути курочку в ніжний і ароматний свинячий бекон і запекти разом з помідорами і тертим сиром.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Бекон – 4 смужки.
- Помідори – 2 шт.
- Сир сулугуні – 70 гр.
- Яйця курячі – 1-2 шт.
- Мука в/с – у міру потреби.
- Масло рослинне – 30 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку потрібно підготувати курячу грудку до приготування як зазвичай, видаливши шкіру і кості, ополоснувши і обсушивши вийшло філе.
- Кожне філе розділіть на 2 частини (в результаті з однієї грудки у вас вийде 4 філе).
- Філе трохи відбийте кухонним молотком, поперчив і підсолюємо відбивні.
- Кожну відбивну обваляйте в борошні, а потім занурте в збиті яйця.
- Потім знову обваляйте відбивні в борошні (або дрібно подрібнених сухарях).
- Щоб паніровка схопилася, обсмажте відбивні на сковороді з мінімальною кількістю рослинної олії, з кожної сторони по 1-2 хвилини. Масло повинно бути сильно нагрітою.
- Потім перекласти відбивні на деко, його можна вистелити папером для випічки.
- Кожну відбивну укрийте смужкою або шматочками солоного свинячого бекону.
- Зверху на бекон викладіть помідори, нарізані кільцями або півкільцями.
- Сир сулугуні розітріть на дрібній тертці (можна взяти і будь-який інший твердий сир), посипте їм помідори.
- Запікайте смачні відбивні з курячого філе в духовці при 180-190 градусах близько 15 хвилин, поки не з’явиться гарна скоринка з сиру.
- Подавайте страву до столу гарячими з нарізкою зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!