Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Соковиті курячі відбивні в духовці

А ви знали, що курячі відбивні, які ми зазвичай смажимо на сковороді, можна відмінно запікати в духовці? Якщо ні, тоді читайте цей рецепт і починайте творити неповторне блюдо з курячого м’яса! А для додання йому зовсім вже казкового смаку, пропонуємо вам загорнути курочку в ніжний і ароматний свинячий бекон і запекти разом з помідорами і тертим сиром.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Бекон – 4 смужки.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир сулугуні – 70 гр.
  • Яйця курячі – 1-2 шт.
  • Мука в/с – у міру потреби.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно підготувати курячу грудку до приготування як зазвичай, видаливши шкіру і кості, ополоснувши і обсушивши вийшло філе.
  • Кожне філе розділіть на 2 частини (в результаті з однієї грудки у вас вийде 4 філе).
  • Філе трохи відбийте кухонним молотком, поперчив і підсолюємо відбивні.
  • Кожну відбивну обваляйте в борошні, а потім занурте в збиті яйця.
  • Потім знову обваляйте відбивні в борошні (або дрібно подрібнених сухарях).
  • Щоб паніровка схопилася, обсмажте відбивні на сковороді з мінімальною кількістю рослинної олії, з кожної сторони по 1-2 хвилини. Масло повинно бути сильно нагрітою.
  • Потім перекласти відбивні на деко, його можна вистелити папером для випічки.
  • Кожну відбивну укрийте смужкою або шматочками солоного свинячого бекону.
  • Зверху на бекон викладіть помідори, нарізані кільцями або півкільцями.
  • Сир сулугуні розітріть на дрібній тертці (можна взяти і будь-який інший твердий сир), посипте їм помідори.
  • Запікайте смачні відбивні з курячого філе в духовці при 180-190 градусах близько 15 хвилин, поки не з’явиться гарна скоринка з сиру.
  • Подавайте страву до столу гарячими з нарізкою зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!