Куряча грудка в соєвому соусі
Соєвий соус – це один з тих «секретних» інгредієнтів, завдяки якому саму суху курячу грудку у кожної господині без праці вийде соковитою і ароматною, з неповторним пікантним присмаком. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1-2 шт.
- Соєвий соус – 100-150 мл.
- Часник – 3-4 зубчики або за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
- Курячу грудку звільніть від шкіри і кільової кістки, обмийте, розріжте на дві частини.
- Часник очистіть, кожен зубчик наріжте на кілька часточок.
- Викладіть філе в миску, зробивши в м’якоті невеликі надрізи ножем у вигляді кишеньок.
- Кишеньки нашпигуйте часником, грудки присипте будь-якими приправами без солі для курки, т. к. соєвий соус дуже солоний.
- Залийте філе куряче соусом, ретельно втирайте його в м’ясо, а потім залиште філе маринуватися на 30-60 хвилин.
- Якщо соус почне обтікати з філе, втирайте його заново, щоб м’ясо добре замаринувалося.
- Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї замариновану курку.
- Духовку розігрійте до 200 градусів, викладіть філе куряче в соєвому соусі запікати протягом 30-35 хвилин, збавивши, якщо потрібно, температуру до 180-190 градусів.
- Куряче філе наріжте на порції і подавайте до столу гарячими з будь-яким соусом, свіжими овочами, отарным рисом і т. д.
Приємного апетиту!