Смачні курячі грудки, фаршировані сиром і грибами
Курячі грудки, загорнуті в апетитні, хрусткі «одежинки» з листкового тіста і фаршировані сиром і грибами, не тільки дуже смачні, легкі у приготуванні, але і виглядають настільки ефектно, що стануть справжньою перлиною будь-якого меню! Готуйте їх із задоволенням і подавайте до столу з гірчичним соусом.
Інгредієнти:
- Курячі грудки – 2 шт.
- Гриби – 250 гр.
- Сир – 150 гр.
- Тісто листкове – 250 гр.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Петрушка кріп свіжі – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження грибів.
- Жовток – 1 шт. для змазування тіста.
Для соусу:
- Вершки – 200 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа «Французькі трави» – 1 ст. л. або за смаком.
- Французька гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Швидше за все приготувати це блюдо вийде з печерицями або заздалегідь відвареними лісовими грибами. Наріжте на невеликі шматочки.
- Натріть сир на тертці, свіжі кріп і півнику дрібно нарубаєте, часник пропустіть через прес.
- В розігрітому рослинному масло на середньому вогні обсмажуйте гриби, поки з них не випарується рідина, але не пересушите. Печериці обсмажуються дуже швидко, не більше 3-4 хвилин.
- Додайте до грибів часник, сіль, трохи меленого чорного перцю, перемішайте, обсмажте ще хвилину, вимкніть вогонь.
- Присипте гриби свіжим кропом і петрушкою, а також натертим сиром, коли гриби охолонуть.
- Всю начинку добре перемішайте.
- Обмытое і обсушенное філе з курячої грудки надріжте по горизонталі, щоб вийшов «кишеньку». Наповніть його підготовленою начинкою.
- Зверху трохи підсолити і поперчіть філе, кишенька щільно утрамбуйте, щоб начинка не вилізла.
- Розкачайте заздалегідь розморожене листкове тісто товщиною в 0,5 див.
- Наріжте тісто на смужки: ширина 10 см, довжина 40 см
- Загорніть підготовлене філе з начинкою смужки з тіста, на чверть години відправте в холодильник.
- Перед випічкою змастіть поверхню тіста розмішаним яєчним жовтком.
- Курячу грудку запікайте на злегка змащеному олією деку в розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин.
- Для подачі страви приготуйте гірчичний соус. У каструлю налийте вершки, додайте гірчицю, звичайну і французьку, а також сушені трави і сіль за смаком.
- Перемішайте соус на невеликому вогні доведіть до кипіння. Далі уваривайте соус на маленькому вогні 5-7 хвилин.
- За бажанням наприкінці варіння в соус можна додати натертий твердий сир і розмішати, поки сир не розтане.
- Подавайте грудки з фаршем до столу з гірчичним соусом і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!