Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Смачні курячі грудки, фаршировані сиром і грибами

Курячі грудки, загорнуті в апетитні, хрусткі «одежинки» з листкового тіста і фаршировані сиром і грибами, не тільки дуже смачні, легкі у приготуванні, але і виглядають настільки ефектно, що стануть справжньою перлиною будь-якого меню! Готуйте їх із задоволенням і подавайте до столу з гірчичним соусом.

Інгредієнти:

  • Курячі грудки – 2 шт.
  • Гриби – 250 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений чорний перець – за смаком.
  • Петрушка кріп свіжі – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження грибів.
  • Жовток – 1 шт. для змазування тіста.

Для соусу:

  • Вершки – 200 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа «Французькі трави» – 1 ст. л. або за смаком.
  • Французька гірчиця – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Швидше за все приготувати це блюдо вийде з печерицями або заздалегідь відвареними лісовими грибами. Наріжте на невеликі шматочки.
  • Натріть сир на тертці, свіжі кріп і півнику дрібно нарубаєте, часник пропустіть через прес.
  • В розігрітому рослинному масло на середньому вогні обсмажуйте гриби, поки з них не випарується рідина, але не пересушите. Печериці обсмажуються дуже швидко, не більше 3-4 хвилин.
  • Додайте до грибів часник, сіль, трохи меленого чорного перцю, перемішайте, обсмажте ще хвилину, вимкніть вогонь.
  • Присипте гриби свіжим кропом і петрушкою, а також натертим сиром, коли гриби охолонуть.
  • Всю начинку добре перемішайте.
  • Обмытое і обсушенное філе з курячої грудки надріжте по горизонталі, щоб вийшов «кишеньку». Наповніть його підготовленою начинкою.
  • Зверху трохи підсолити і поперчіть філе, кишенька щільно утрамбуйте, щоб начинка не вилізла.
  • Розкачайте заздалегідь розморожене листкове тісто товщиною в 0,5 див.
  • Наріжте тісто на смужки: ширина 10 см, довжина 40 см
  • Загорніть підготовлене філе з начинкою смужки з тіста, на чверть години відправте в холодильник.
  • Перед випічкою змастіть поверхню тіста розмішаним яєчним жовтком.
  • Курячу грудку запікайте на злегка змащеному олією деку в розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин.
  • Для подачі страви приготуйте гірчичний соус. У каструлю налийте вершки, додайте гірчицю, звичайну і французьку, а також сушені трави і сіль за смаком.
  • Перемішайте соус на невеликому вогні доведіть до кипіння. Далі уваривайте соус на маленькому вогні 5-7 хвилин.
  • За бажанням наприкінці варіння в соус можна додати натертий твердий сир і розмішати, поки сир не розтане.
  • Подавайте грудки з фаршем до столу з гірчичним соусом і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!