Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Курячі стегенця з картоплею і грибами в духовці
Не буде перебільшенням сказати, що курка з картоплею і грибами, запечена в духовці – це одне з найбільш поширених і улюблених домашніх страв. Воно добре тим, що клопоту вимагає мінімальних, а результат виходить чудовий! Замість печериць сюди можна додавати будь-які лісові гриби, які потрібно заздалегідь відварити.
Інгредієнти:
Курячі стегенця – 4 шт.
Картопля – 800 гр.
Печериці – 300 гр.
Сметана – 4-6 ст. л.
Кетчуп – 2 ст. л.
Приправа для картоплі – за смаком.
Приправа для курки – за смаком.
Перець духмяний горошком – за смаком.
Лавровий Лист – за смаком.
Сіль – за смаком
Часник – за смаком.
Процес приготування:
Курячі стегенця розділіть на 2 частини. Можна взяти тільки стегна або гомілки, але тоді їх повинно бути більше, ніж 4 штуки.
Для соусу змішайте кетчуп (або томатну пасту) зі сметаною, приправити перцем і сіллю за смаком, а також рубаним часником.
Шматочки курки добре натріть соусом
Вимиті гриби крупно наріжте, додайте до курки і залиште для маринування на 1 годину мінімум.
Очищену картоплю вимийте, обсушити, наріжте товстенькими кружечками або часточками.
Перед початком готування картопля змастіть соусом, що залишилися від курки, приправте спеціями для картоплі, за бажанням додайте кілька лаврових листочків і горошин запашного перчика.
Картопля зі спеціями викладіть в глибоку форму для запікання або на деко, трохи змазаний рослинним маслом.
На картоплю викладіть курку з печерицями, змастіть всі залишками соусу.
Курку з картоплею і грибами печіть у духовці, розігрітій до 180-190 градусів 1 годину (або трохи більше, дивлячись яка порція картоплі і курки готується).
Готове гаряче блюдо накладайте на порційні тарілки і присипайте рубаною зеленню.