Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Курячі стегенця з картоплею і грибами в духовці

Не буде перебільшенням сказати, що курка з картоплею і грибами, запечена в духовці – це одне з найбільш поширених і улюблених домашніх страв. Воно добре тим, що клопоту вимагає мінімальних, а результат виходить чудовий! Замість печериць сюди можна додавати будь-які лісові гриби, які потрібно заздалегідь відварити.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 4 шт.
  • Картопля – 800 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сметана – 4-6 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Приправа для картоплі – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – за смаком.

Процес приготування:

  • Курячі стегенця розділіть на 2 частини. Можна взяти тільки стегна або гомілки, але тоді їх повинно бути більше, ніж 4 штуки.
  • Для соусу змішайте кетчуп (або томатну пасту) зі сметаною, приправити перцем і сіллю за смаком, а також рубаним часником.
  • Шматочки курки добре натріть соусом
  • Вимиті гриби крупно наріжте, додайте до курки і залиште для маринування на 1 годину мінімум.
  • Очищену картоплю вимийте, обсушити, наріжте товстенькими кружечками або часточками.
  • Перед початком готування картопля змастіть соусом, що залишилися від курки, приправте спеціями для картоплі, за бажанням додайте кілька лаврових листочків і горошин запашного перчика.
  • Картопля зі спеціями викладіть в глибоку форму для запікання або на деко, трохи змазаний рослинним маслом.
  • На картоплю викладіть курку з печерицями, змастіть всі залишками соусу.
  • Курку з картоплею і грибами печіть у духовці, розігрітій до 180-190 градусів 1 годину (або трохи більше, дивлячись яка порція картоплі і курки готується).
  • Готове гаряче блюдо накладайте на порційні тарілки і присипайте рубаною зеленню.
  • Приємного апетиту!