Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Курка цілком з картоплею

Курка цілком з картоплею, запечена в духовці – це чудова версія обіду в тісному домашньому колі, коли так хочеться чогось смачненького, гаряченького та м’ясного, але при цьому зовсім нескладного приготування. Запікати курку разом з картоплею найкраще у великій рукаві для запікання.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Часник – за смаком.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для курки – 2 за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Куркума – 2-3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Для соусу:

  • Гірчиця – 1-2 ч. л.
  • Соєвий соус – 3-4 ст. л.
  • Гранатовий сік – 2 ст. л.
  • Томатний соус – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Добре обмытую всередині і зовні курочку обсушіть паперовим рушником, якщо потрібно, зріжте надлишки жирної шкіри біля хвоста і зайву шкіру з шиї.
  • Натріть вашу пташку приправами для курки і сіллю, дайте їй промаринуватися мінімум 2-3 години, а краще і всю ніч в холодильнику, в ємності під кришкою. Щоб курочка була красивого жовтого кольору, до приправі додайте кілька ложок куркуми.
  • Незадовго перед запіканням очистіть картоплю і наріжте його на довгі шматочки.
  • Цибулю наріжте півкільцями, часник дрібно нарубаєте.
  • Картопляні часточки присипте часником, сіллю, чорним меленим перцем, залийте кількома столовими ложками рослинного масла і перемішайте.
  • У черевце курки вкладіть яблучні дольки від одного яблука без серцевини і насіння, присипані цукром. Якщо хочете, яблучні дольки заздалегідь намажте медом – буде ще смачніше!
  • В рукав для запікання спочатку укладіть пташку, а картопля розподіліть навколо неї рівним шаром.
  • Зав’яжіть рукав з другої сторони і наколіть його виделкою, ножем або зубочисткою у кількох місцях, щоб він не здувся від пари.
  • Приготуйте соус для курки, змішавши в мисці мед, томатний і соєвий соус з гірчицею і гранатовим соком (якщо знайдете, використовуйте гранатовий соус). Кількість інгредієнтів для соусу можна зменшувати або збільшувати на ваш розсуд.
  • Після того, як курка з картоплею пропечеться 40-50 хвилин при температурі 190 градусів, зріжте рукав з курки, а картопля залиште під рукавом.
  • Обмажте курку соусом і продовжуйте запікання страви до готовності, так у курочки вийде чудова, дуже смачна скоринка!
  • Курка цілком з картоплею буде готова, в залежності від її величини, через 1-1,5 години.
  • Їжте соковиту, апетитну курочку з хрусткою скоринкою, розрізавши її на порційні шматки в гарячому вигляді.
  • Приємного апетиту!