Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Пиріг з куркою та картоплею в духовці

Пиріг з куркою та картоплею в поєднанні з листковим тестом готується швидко, так як використовується вже готове заморожене тісто. Найсмачніше тут – це соковита начинка. За вашим бажанням ви можете додати в начинку трохи більше м’яса і менше картоплі або ж навпаки. А якщо в начинку ви додасте таку пряність, як зіра (кумин), ваш пиріг придбає приголомшливі східні нотки. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 0,8 кг.
  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зіра – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Куряче м’ясо може бути будь-яке, як з грудки, так і з ніжок, його потрібно нарізати дрібними шматочками.
  • Наріжте дрібними кубиками картоплю, а цибулю – півкільцями.
  • У мисці змішайте м’ясо з картоплею і цибулею, приправити сіллю і спеціями за смаком, не забудьте про мелений чорний перець, зіру! В принципі, цих двох спецій вже достатньо, ніяку іншу приправу можна не додавати.
  • Тісто листкове розморозьте, розділіть на дві частини, де одна частина повинна бути трохи більше, ніж друга.
  • Більшу частину розкачати за розміром форми для випічки, викладіть у форму (її змастіть маслом) і залиште тісто з боків так, щоб вийшли бортики.
  • Викладіть начинку, а зверху закрийте другим пластом тіста.
  • Краї нижнього і верхнього шару тесту красиво з’єднайте між собою, щоб вийшов повністю закритий пиріг.
  • У центрі пирога зробіть невеликий круглий отвір для пари.
  • Зверху наколіть пиріг виделкою в декількох місцях, щоб скоринка не здулася.
  • Запікайте пиріг близько 35-40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
  • Пиріг з куркою та картоплею подавайте гарячим.
  • Приємного апетиту!

    Порада: за 15 хвилин до кінця запікання можна дістати пиріг з духовки, змастити збитим жовтком і відправити назад в духовку – так він придбає красивий золотистий колір.