Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Пиріг з куркою та картоплею в духовці
Пиріг з куркою та картоплею в поєднанні з листковим тестом готується швидко, так як використовується вже готове заморожене тісто. Найсмачніше тут – це соковита начинка. За вашим бажанням ви можете додати в начинку трохи більше м’яса і менше картоплі або ж навпаки. А якщо в начинку ви додасте таку пряність, як зіра (кумин), ваш пиріг придбає приголомшливі східні нотки. Спробуйте!
Інгредієнти:
Тісто листкове – 0,8 кг.
Куряче філе – 0,5 кг
Картопля – 3-4 шт.
Цибуля – 2 шт.
Сіль – за смаком.
Зіра – за смаком
Приправа для курки – за смаком.
Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Куряче м’ясо може бути будь-яке, як з грудки, так і з ніжок, його потрібно нарізати дрібними шматочками.
Наріжте дрібними кубиками картоплю, а цибулю – півкільцями.
У мисці змішайте м’ясо з картоплею і цибулею, приправити сіллю і спеціями за смаком, не забудьте про мелений чорний перець, зіру! В принципі, цих двох спецій вже достатньо, ніяку іншу приправу можна не додавати.
Тісто листкове розморозьте, розділіть на дві частини, де одна частина повинна бути трохи більше, ніж друга.
Більшу частину розкачати за розміром форми для випічки, викладіть у форму (її змастіть маслом) і залиште тісто з боків так, щоб вийшли бортики.
Викладіть начинку, а зверху закрийте другим пластом тіста.
Краї нижнього і верхнього шару тесту красиво з’єднайте між собою, щоб вийшов повністю закритий пиріг.
У центрі пирога зробіть невеликий круглий отвір для пари.
Зверху наколіть пиріг виделкою в декількох місцях, щоб скоринка не здулася.
Запікайте пиріг близько 35-40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Пиріг з куркою та картоплею подавайте гарячим.
Приємного апетиту!
Порада: за 15 хвилин до кінця запікання можна дістати пиріг з духовки, змастити збитим жовтком і відправити назад в духовку – так він придбає красивий золотистий колір.