Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Соковите куряче філе картоплею, сиром і помідорами
Шматочки соковитого курячого філе з рум’яною скоринкою з ароматного сиру… Що може бути смачніше?! Курка з картоплею, сиром і помідорами, запечена в духовці – це просто, але одночасно ситно, оригінально і навіть вишукано. За рецептом, наведеним нижче, у вас легко вийде приготувати приголомшливий обід або вечерю для своєї родини, так і для гостей.
Інгредієнти:
Картопля – 6-8 шт.
Куряче філе – 2-4 шт.
Помідори – 2-3 шт.
Часник – за смаком.
Сіль – за смаком.
Сир – 50-100 гр.
Цибуля – 1-2 шт.
Кефір – 1 ст.
Перець чорний мелений – за смаком.
Приправа для курки – за смаком.
Рослинна олія – 3-5 ст. л.
Процес приготування:
Вже готове куряче філе (або грудку, оброблену на філе), обмийте і обсушіть, розділіть на кілька частин поперек волокон і злегка відбийте.
Філе посоліть і натріть приправами для курки, можна присипати свіжим рубаним або сухим часничком для аромату.
Замаринуйте куряче філе з часником в кефірі, заливши його так, щоб кефір повністю покрив курку.
Маринуйте куряче філе рівно дві години в мисці під харчовою плівкою або кришкою, в холодильник ставити не потрібно. За цей час кефір чудово розм’якшить м’ясо, а при запіканні воно вийде не просто смачним, а приголомшливо ніжним!
За 20 хвилин до запікання очищену картоплю наріжте на кружечки товщиною не більше 0,5 див.
Цибулю наріжте півкільцями, а помідори – кружечками або тонкими скибочками.
Змастіть невеликою кількістю масла деко, на нього викладіть кружечки картоплі, посоліть їх зверху і присипте за смаком чорним меленим перцем.
Зверху картоплю присипте цибулею.
Наступний шар – мариноване філе куряче (від кефіру його обмивати не потрібно, лише злийте зайве).
Укрийте шар філе гуртками з томатів і присипте сиром, натертим на тертці.
За бажанням зверху сир можна обмазати залишилися від курки маринадом або нежирним майонезом.
Курка з картоплею, сиром і помідорами в духовці, розігрітій до 200 градусів, запікається близько 1 години. Через 10-15 хвилин можна знизити температуру до 190 градусів, щоб сир швидко не запікся, а м’ясо не залишилося сирим.
Готовність страви перевіряйте по картоплі, якщо він м’який, то і вся «запеканочка» готова.
Курка з картоплею, сиром і помідорами особливо смачна, коли не занадто гаряча, а трохи охолоне.