Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт в горщику в духовці
Курка з картоплею в духовці – це абсолютно нескладне в приготуванні, але дуже смачне гаряче блюдо. Воно настільки самодостатнім, що навіть якщо своїм гостям ви подасте лише за горшочку такої смакоти разом з нарізкою зі свіжих овочів і кількома домашніми соліннями, вважайте, що ваш звана вечеря повністю вдався! Рецепт розрахований на 1 горщик місткістю 0,5-0,7 л.
Інгредієнти:
Картопля невеликий – 2 шт.
Курятина без кісток – 100-150 гр.
Рослинне масло – 50 гр.
Морква невелика – 1 шт.
Перець болгарський – 0,5 шт.
Цибуля невеликий – 1 шт.
Бульйон курячий – 70-100 мл
Сіль – за смаком.
Лавровий Лист – 1 шт.
Гвоздика в бутонах – 2 шт.
Перець чорний (мелений) – за смаком.
Перець духмяний горошком – 2 шт.
Приправа для курки – за смаком.
Процес приготування:
Курятину наріжте на порційні шматочки. Якщо в м’ясі зустрічаються кісточки, їх потрібно видалити.
На розігрітому рослинному (можна вершковому) маслі обсмажте шматочки курки до появи гарної скоринки, помішуючи. До повної готовності м’ясо не доводьте.
Далі очистіть і наріжте на порції картоплю невеликими шматочками.
Цибулю наріжте півкільцями, моркву і болгарський перець – соломкою.
Цибулю з морквою, болгарським перцем можна трохи обсмажити в олії, що залишилася від курки.
На дно горщика покладіть м’ясо, підсолити і поперчіть.
Зверху викладіть половину обсмажених овочів, потім – шар картоплі, потім – знову овочі.
Кожен шар овочів і картоплі посоліть, поперчіть, а в кінці додайте гвоздику, запашний горошок і лавровий лист.
Залийте все гарячим курячим бульйоном (або гарячою водою так, щоб до верху горщика залишилося не менше 3 див.
Запікайте курку з картоплею в духовці під кришкою не менше 1 години (температура – 170 градусів). Ставте горщик в холодну духовку, а потім включайте вогонь.
Через годину спробуйте блюдо: якщо картопля не пропікся, продовжите приготування.
Курку з картоплею присипте рубаною зеленню і подавайте до столу прямо в горщику гарячої.