Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Курка цілком з картоплею на деку
Курка з картоплею на деку, приготовлена в духовці за цим рецептом, має досить апетитною скоринкою, а всередині виходить неймовірно соковитою! Аромат від цієї страви лунає неповторний за рахунок свіжого часнику і свіжого або сушеного розмарину.
Інгредієнти:
Курка – 1 кг
Картопля – 0,5-0,7 кг.
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Часник – 1 головка або за смаком.
Перець чорний полотый – за смаком.
Приправи для курки – за смаком.
Розмарин свіжий або сухий – за смаком.
Коріандр мелений – за смаком.
Майонез – 4-5 ст. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Курку промити, зніміть зайву жирну шкіру біля хвоста, розділіть на порційні шматочки.
Часник дрібно нарубаєте.
У великій мисці замаринуйте шматочки в приправах для курки, обов’язково додайте розмарин, мелений коріандр і половину від нарубаної головки часнику. Крім того, можна обмазати шматочки і майонезом, так вони соковитіші.
Залиште курку на столі для маринування на 1-2 години (курку можна замаринувати і на кілька годин, наприклад, на ніч, але тоді поставте її в холодильник).
Цибулю наріжте півкільцями.
Перед запіканням очищений і промитий картоплю наріжте скибочками, з’єднайте з цибулею і залишками часнику, а також додайте пару ложок майонезу, сіль і мелений чорний перець, добре перемішайте.
На деко, змащене маслом, викладіть картоплю, а зверху – шматочки курки.
Духовку нагрійте до 200 градусів, помістіть туди деко, через 10 хвилин зменшіть температуру до 190-180 градусів.
Запікайте курку з картоплею на сковорідці до готовності мінімум 1 годину. Коли картопля буде готовий, то й курка повністю пропечеться – це перевірено!