Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Курка цілком з картоплею на деку

Курка з картоплею на деку, приготовлена в духовці за цим рецептом, має досить апетитною скоринкою, а всередині виходить неймовірно соковитою! Аромат від цієї страви лунає неповторний за рахунок свіжого часнику і свіжого або сушеного розмарину.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Картопля – 0,5-0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – 1 головка або за смаком.
  • Перець чорний полотый – за смаком.
  • Приправи для курки – за смаком.
  • Розмарин свіжий або сухий – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Майонез – 4-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Курку промити, зніміть зайву жирну шкіру біля хвоста, розділіть на порційні шматочки.
  • Часник дрібно нарубаєте.
  • У великій мисці замаринуйте шматочки в приправах для курки, обов’язково додайте розмарин, мелений коріандр і половину від нарубаної головки часнику. Крім того, можна обмазати шматочки і майонезом, так вони соковитіші.
  • Залиште курку на столі для маринування на 1-2 години (курку можна замаринувати і на кілька годин, наприклад, на ніч, але тоді поставте її в холодильник).
  • Цибулю наріжте півкільцями.
  • Перед запіканням очищений і промитий картоплю наріжте скибочками, з’єднайте з цибулею і залишками часнику, а також додайте пару ложок майонезу, сіль і мелений чорний перець, добре перемішайте.
  • На деко, змащене маслом, викладіть картоплю, а зверху – шматочки курки.
  • Духовку нагрійте до 200 градусів, помістіть туди деко, через 10 хвилин зменшіть температуру до 190-180 градусів.
  • Запікайте курку з картоплею на сковорідці до готовності мінімум 1 годину. Коли картопля буде готовий, то й курка повністю пропечеться – це перевірено!
  • Їжте блюдо гарячим зі свіжими овочами.
  • Приємного апетиту!