Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт курки з картоплею в фользі
Курка з картоплею в фользі найчастіше готується вже нарізаною на порційні шматки, щоб її м’ясо швидше і краще пропеклося. Для поліпшення смаку страви сюди можна додати і такі інгредієнти-компаньйони, як морква, гриби печериці, цибуля ріпчаста, а для оригінальності – навіть сушену курагу або чорнослив. Ми пропонуємо вам базовий рецепт курки з картоплею в фользі, а ви вдосконалюйте його на свій розсуд.
Інгредієнти:
Ніжки або стегна курячі – 0,6-0,8 кг.
Картопля – 1 кг.
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Часник – за смаком.
Масло рослинне – 2-3 ст.
Сіль – за смаком.
Паприка мелена – за смаком.
Спеції для курки – за смаком.
Процес приготування:
Курячі ніжки, обмиті і обсушені, замаринуйте в спеції для курки, солі і сухої меленої паприці.
Залиште курку для просочення на 1-2 години.
Далі картопля очистіть, наріжте порціями, посоліть, поперчіть, додайте мелену паприку або будь-які інші спеції, добре підходить сушений базилік.
Додайте 2-3 столові ложки рослинної олії, цибулю, нарізану півкільцями і рубаний часник, все добре перемішайте.
На шар фольги, трохи змазаний рослинним маслом, викладіть картоплю, а зверху – курячі ніжки, загорніть фольгу.
Викладіть «коробочку» з фольги на деко і запікайте в прогрітій до 200 градусів духовці мінімум 1 годину (через 10-15 хвилин після нагрівання знизьте температуру до 180-190 градусів).
Через годину розгорніть фольгу зверху, робіть це акуратно, щоб сік, який буде знизу, не витік.
Запечіть страву без фольги до утворення гарної скоринки на курці, найзручніше це робити, включивши верхній підігрів.
Подавайте курку з картоплею порційно або на одному великому блюді.
Приємного апетиту!
Порада: маринад для курки може бути абсолютно будь-яким. Крім спецій для курки, солі та паприки в нього можна додати соєвий соус, гірчицю, мед, майонез або сметану, рубаний часник, сушений розмарин і т. д.