Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт курки з картоплею в фользі

Курка з картоплею в фользі найчастіше готується вже нарізаною на порційні шматки, щоб її м’ясо швидше і краще пропеклося. Для поліпшення смаку страви сюди можна додати і такі інгредієнти-компаньйони, як морква, гриби печериці, цибуля ріпчаста, а для оригінальності – навіть сушену курагу або чорнослив. Ми пропонуємо вам базовий рецепт курки з картоплею в фользі, а ви вдосконалюйте його на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • Ніжки або стегна курячі – 0,6-0,8 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.

Процес приготування:

  • Курячі ніжки, обмиті і обсушені, замаринуйте в спеції для курки, солі і сухої меленої паприці.
  • Залиште курку для просочення на 1-2 години.
  • Далі картопля очистіть, наріжте порціями, посоліть, поперчіть, додайте мелену паприку або будь-які інші спеції, добре підходить сушений базилік.
  • Додайте 2-3 столові ложки рослинної олії, цибулю, нарізану півкільцями і рубаний часник, все добре перемішайте.
  • На шар фольги, трохи змазаний рослинним маслом, викладіть картоплю, а зверху – курячі ніжки, загорніть фольгу.
  • Викладіть «коробочку» з фольги на деко і запікайте в прогрітій до 200 градусів духовці мінімум 1 годину (через 10-15 хвилин після нагрівання знизьте температуру до 180-190 градусів).
  • Через годину розгорніть фольгу зверху, робіть це акуратно, щоб сік, який буде знизу, не витік.
  • Запечіть страву без фольги до утворення гарної скоринки на курці, найзручніше це робити, включивши верхній підігрів.
  • Подавайте курку з картоплею порційно або на одному великому блюді.
  • Приємного апетиту!

    Порада: маринад для курки може бути абсолютно будь-яким. Крім спецій для курки, солі та паприки в нього можна додати соєвий соус, гірчицю, мед, майонез або сметану, рубаний часник, сушений розмарин і т. д.