Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Курка з картоплею в рукаві (пакет для запікання)
Дуже ніжною і м’якою вийде курка з картоплею, якщо готувати цю страву в рукаві або в пакет для запікання. Це кулінарне пристосування, виготовлені із спеціального целофану, не дає пару виходити назовні, що допомагає м’яса та овочів тушкуватися у власному соку, не подгорая і не втрачаючи при цьому своєї соковитості.
Інгредієнти:
Курка – 1 шт.
Морква – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
Часник – за смаком.
Картопля невеликий – 8-10 шт.
Приправа для курки – за смаком.
Перець духмяний горошком – 4 шт.
Перець чорний мелений – за смаком.
Масло рослинне – 3-4 ст. л.
Лист лавровий – 2-3т шт.
Гвоздика в бутонах – 3-5 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Курку заздалегідь розріжте на порційні шматки (або візьміть тільки ніжки і стегенця), обмийте, обсушити, натріть сіллю і спеціями для курки.
За бажанням шматочки курки також можна обмазати майонезом, кетчупом і (або) соєвим соусом.
Залиште курку в мисці на столі, щоб вона маринувалася мінімум 1 годину.
Далі картоплю, цибулю і моркву очистіть, вимийте, цибулю наріжте півкільцями.
Картопля наріжте часточками або кружечками, товстенькими, а морква – брусками або кружечками.
Часник нарубаєте, присипте їм картоплю, змішаний з морквою і цибулею.
Овочі підсоліть і поперчіть меленим перцем, змішайте з рослинним маслом.
В рукав для запікання або в пакет на початку викладіть овочі, а зверху – шматочки курки.
Туди ж додайте гвоздику, запашний перець горошком і лавровий лист.
Рукав зв’яжіть з двох сторін, зверху проткніть ножем або виделкою в 3-4 місцях для виходу пари (якщо ваш рукав з перфорацією з одного боку, його протикати не потрібно).
Рукав з куркою і овочами викладіть на деко і запікайте його вміст 1 годину (або трохи більше) при температурі 190-200 градусів.
Соковиту курку з картоплею, приготовану в рукаві або в пакеті їжте гарячої.