Курка цілком запечена в духовці з хрусткою скоринкою – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт курки з рисом

Цей варіант прекрасно підходять для тих, хто любить гаряче готувати відразу разом з гарніром. Рис просочується ароматним соком і курячим виходить ніжним, але розсипчастим. Такий варіант приготування обіду заощадить трохи ваших сил і часу, а також не доведеться витрачати зайву посуд.

Інгредієнти:

  • Курка ціла – 1 шт.
  • Рис довгозернистий пропарений – 2 ст.
  • Приправа для курки – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Фольга

Процес приготування:

  • Курочку вимийте і обсушіть за допомогою паперового рушника. Потім з усіх боків натріть птицю спеціями, не пропускаючи жодної ділянки. Птицю помістіть в холодильник на пару годин, щоб вона просочилася спеціями і м’ясо вийшло ще більш м’яким і ароматним.
  • Візьміть довгозерний пропарений рис і ретельно промийте його, поки вода не стане прозорою. Потім викладіть його рівним шаром на дно глибокої форми для духовки. Можете присипати його сіллю і запашними травами – розмарином, базиліком і т. д.
  • Дістаньте курочку з холодильника і помістіть її прямо на рис у форму. Часник очистіть від лушпиння, сполосніть і покладіть до курки з рисом на вільні місця. Потім влийте у форму питну воду так, щоб вона покривала рис приблизно на сантиметр.
  • Потім оберніть фольгою форму з стравою і розігрійте до 180 градусів духовку. У гарячу духовку покладіть курку і запікайте сорок хвилин.
  • Після того як мине сорок хвилин, зніміть з форми фольгу і дайте курочці підрум’янитися. Хвилин через тридцять можете виймати страву з духовки і відразу ж подавати до столу.