Курка цілком запечена в духовці з хрусткою скоринкою – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Швидкий і простий рецепт курки на солі цілком у духовці

Дивно простий, швидкий рецепт, який ну просто неможливо нічим зіпсувати! Сік зберігається всередині ніжного курячого м’яса, а скориночка курки стає хрусткою і дуже красивою. Цей рецепт – просто ідеальний для вечері або нежданих гостей, спробуйте!

Інгредієнти:

  • Курка ціла – 1,5 кг.
  • Сіль кухонна (без добавок) – 1 кг.
  • Лимон невеликий – 1 шт.

Процес приготування:

  • Для початку виберіть гарну, свіжу курочку з товстої жирненькой шкіркою. Саме така курочка буде найкраще запікатися і мати саму привабливу апетитну скоринку.
  • Коли виберете тушку, обов’язково ретельно вимийте її, а потім добре обсушити з усіх боків, щоб не залишилося ні крапельки вологи на її шкірі.
  • Лимон вимийте і наріжте на невеликі довільні шматочки, а потім вкладіть всередину курочки. Курячі ноги обов’язково перев’яжіть ниткою або мотузкою з льону. Також можете зробити стрічку з фольги і перемотати ноги, замість нитки.
  • У форму для запікання, в яку курка цілком поміститься, висипте пакет солі і розподіліть його рівним шаром. Потім покладіть на сіль курку, обов’язково перевернувши її на спинку – це потрібно для того, щоб з курочки не витік сік при запіканні.
  • Форму з куркою поставте в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте її з розрахунку 30-35 хвилин на кожен кілограм. Курочку в процесі приготування не перевертайте і не чіпайте, просто забудьте про неї на певний час.
  • Коли туша приготується, акуратно зніміть її з солі, прихопивши за ніжки, щоб не витік сік. Гарячу птицю покладіть на блюдо або відразу ж розберіть її на порції і подавайте з будь-яким гарніром, який вам до душі.