Дуже смачний рецепт приготування курки в рукаві
Запікання курочки в рукаві – відмінний спосіб приготування ніжною, апетитною курочки з тонким ароматом і соковитим і ніжним м’ясом. М’якоть просто сама відстає від кісток при такому способі приготуванні даного страви. Обов’язково скористайтеся цим рецептом, коли захочете спробувати щось нове.
Інгредієнти:
- Курка (цілком) – 2 кг.
- Суміш каррі – 1 ч. л.
- Паприка солодка – ½ ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Мелений перець – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Рукав для запікання і затиск
Процес приготування:
- Візьміть свіжу, соковиту не морожену курочку. Промийте її добряче під проточною водою під краном, а потім обсушіть птицю від зайвої води з допомогою серветок або паперових рушників.
- В окремій ємності (чаші або мисочці) соєвий соус з’єднайте з каррі, паприкою і іншими спеціями, а також додайте туди рослинне масло. Все це дуже ретельно перемішайте, щоб в суміші спецій не було жодної грудочки.
- Курочку покладіть в рукав для запікання, а потім вилийте туди суміш спецій. Потрясіть і пам’ятайте пакет з куркою, щоб вона покрилася соусом повністю. Потім закрийте пакет затиском і покладіть його на деко для духовки.
- Увімкніть Духовку на 180 градусів і дочекайтеся, коли духовка нагріється. Потім проткніть пакет з куркою зубочисткою або виделкою в декількох місцях і покладіть його на деко. Конструкцію приберіть в духовку і засічіть приблизно 40-50 хвилин.
- Через певний час можете трохи надрізати або розкрити пакет, щоб курочка злегка підрум’янилася. Втім, можете цього не робити, тоді м’ясо буде ще соковитіше.
- Готову курочку в рукаві при подачі потрібно обов’язково вийняти з пакету і покласти на блюдо або в ємність з гарніром і вилити з рукава утворився сік.