Соковита курка з яблуками в духовці
Особливий смак і аромат набуває курочка, яка запікалася в духовці з соковитими яблучками. Обов’язково спробуйте птицю, приготований за цим рецептом – вам обов’язково сподобається. Якщо ви думаєте, що з яблуками готують тільки качку, то ви дуже багато втрачаєте!
Інгредієнти:
- Курка (цілком) – 2 кг.
- Яблуко – 3-4 шт.
- Суміш каррі – 1 ч. л.
- Паприка солодка – ½ ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Мелений перець – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Ретельно вимийте курочку, обсушіть її рушником і відкладіть в сторону. Поки птах відпочиває, займіться приготуванням спецій для курки.
- В окремій ємності (піалі або чаші) змішайте соєвий соус, каррі, паприку і сіль, після чого додайте рослинне масло і гарненько перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
- Ретельно змастіть курку соусом з спецій зовні і всередині після чого відправте птицю в холодильник на пару годин. Так курка насититься аромат приправ.
- Яблучка гарненько промийте в проточній воді, видаліть кісточки і плодоніжки, а потім вкладіть яблучні дольки всередину курячої тушки. Можете защепити краї курки зубочистками або ниткою. Ніжки птиці обов’язково зв’яжіть.
- Курочку, набиту яблуками, покладіть на деко і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікатися курочка буде приблизно півтори години, але постарайтеся її не пересушити і іноді перевіряйте готовність, проколюючи шкіру курки зубочисткою.
- Готову птицю вийміть з духовки і перемістіть на красиве велике блюдо, попередньо прикрашене листям салату і скибочками перцю з помідором.