Курка цілком запечена в духовці з хрусткою скоринкою – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Соковита курка з яблуками в духовці

Особливий смак і аромат набуває курочка, яка запікалася в духовці з соковитими яблучками. Обов’язково спробуйте птицю, приготований за цим рецептом – вам обов’язково сподобається. Якщо ви думаєте, що з яблуками готують тільки качку, то ви дуже багато втрачаєте!

Інгредієнти:

  • Курка (цілком) – 2 кг.
  • Яблуко – 3-4 шт.
  • Суміш каррі – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – ½ ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Ретельно вимийте курочку, обсушіть її рушником і відкладіть в сторону. Поки птах відпочиває, займіться приготуванням спецій для курки.
  • В окремій ємності (піалі або чаші) змішайте соєвий соус, каррі, паприку і сіль, після чого додайте рослинне масло і гарненько перемішайте всі інгредієнти до однорідності.
  • Ретельно змастіть курку соусом з спецій зовні і всередині після чого відправте птицю в холодильник на пару годин. Так курка насититься аромат приправ.
  • Яблучка гарненько промийте в проточній воді, видаліть кісточки і плодоніжки, а потім вкладіть яблучні дольки всередину курячої тушки. Можете защепити краї курки зубочистками або ниткою. Ніжки птиці обов’язково зв’яжіть.
  • Курочку, набиту яблуками, покладіть на деко і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікатися курочка буде приблизно півтори години, але постарайтеся її не пересушити і іноді перевіряйте готовність, проколюючи шкіру курки зубочисткою.
  • Готову птицю вийміть з духовки і перемістіть на красиве велике блюдо, попередньо прикрашене листям салату і скибочками перцю з помідором.