Курка гриль на рожні в духовці
Цей прекрасний рецепт підходить власникам хороших сучасних духовок, в яких є гриль режим і вертел. Таку курочку ви навряд чи зможете відрізнити за смаком від магазинної, хоча вона повинна вийти навіть набагато смачніше.
Інгредієнти:
- Курка (ціла) – 1,5 кг.
- Майонез – 3-4 ст. л.
- Гірчиця (паста) – 1 ст. л.
- Лимон (невеликий) – 1 шт.
- Часник – 3-4 зубчики
- Сіль – за смаком
- Мелений перець – за смаком
Процес приготування:
- Для початку обов’язково добре вимийте курку. Обов’язково беріть тільки свіжу, не заморожену курочку – щоб не зіпсувати смак птахи все блюдо. З вимитої курочки обов’язково видаліть весь зайвий жир, а потім відкладіть її в сторону, щоб обсихала. В цей час можна приготувати маринад.
- Для того щоб приготувати маринад, візьміть зручну ємність невеликого розміру. Майонез і гірчицю з’єднайте в ємності. Часник очистіть і пропустіть через часниковий прес, додайте до майонезом з гірчицею. Потім всипте сіль і мелений перець. Ретельно перемішайте всі інгредієнти за допомогою виделки.
- Коли куряча туша вже висохла від зайвої вологи, потрібно обов’язково її замаринувати. Курку потрібно ретельно натерти маринадом з усіх сторін – всередині і зовні. Потім обов’язково видавіть сік з половини лимона і налийте його всередину курячої туші. В такому стані курочку необхідно обов’язково прибрати в холодильник для маринування не менш ніж на дві години.
- Настоявшуюся і замариновану курочку нанизайте на вертел, а під нього поставте деко або форму. Туди ж покладіть залишок лимона, не вичавлюючи сік. У форму, де лежить лимон наберіть чисту воду кип’ячену або з фільтра. Духовку розігрійте до 180 градусів і відправте туди курочку. Готуватися вона буде приблизно годину або півтора; ступінь готовності можна перевірити, проткнув шкіру птиці.
- Прекрасну готову курочку гриль на рожні подавайте до столу цілком, прикрасивши свіжими овочами, зеленню або приготувавши як доповнення апетитний гарнір і соус.