Курка на пляшці з хрусткою скоринкою
Курка, запечена на пляшці – один з найбільш простих і смачних рецептів. Часу ви витратите мінімум, зате отримаєте максимум задоволення від цього блюда. Ніжна апетитна курочка з хрусткою скоринкою – це якраз відповідний рецепт.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Темне пиво – 1 пляшка
- Часник – 3-4 зубчики
- Мед – 1-2 ст. л.
- Гірчиця (з зернами) – 1 ст. л.
- Олія оливкова – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Суміш прованських трав – 1 ч. л.
- Коріандр – ½ ч. л.
- Перець мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
- Розведіть три столові ложки солі у воді і опустіть туди на годину вимиту потрошеную свіжу курочку.
- Поки відпочиває у соляній ванні птах, з’єднайте в піалі спеції: соєвий соус, оливкова олія, гірчицю, прованські трави, коріандр і перець. При необхідності трохи підсолити.
- Курочку гарненько обсушіть і потім намажте з усіх сторін соусом, також не забуваючи про нутрощі курки.
- Відкрийте пляшку з пивом і відлийте приблизно чверть вмісту. Всипте туди залишилися трави.
- Курку покладіть на пляшку, а залишився пиво з’єднайте з невеликою кількістю води і вилийте на деко. Туди ж поставте пляшку з куркою.
- Деко з куркою на пляшці помістіть в холодну духовку, а вже потім запаліть її. Температура запікання не повинна перевищувати 200 градусів. Контролюйте процес, періодично поливаючи птицю соком.
- Коли курка буде готова, дістаньте її з духовки і зніміть з пляшки. Якщо з цим є труднощі, то надріжте куряче черевце і тоді птах легко зніметься.
Приємного апетиту!