Курка цілком запечена в духовці з хрусткою скоринкою – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Курка на пляшці з хрусткою скоринкою

Курка, запечена на пляшці – один з найбільш простих і смачних рецептів. Часу ви витратите мінімум, зате отримаєте максимум задоволення від цього блюда. Ніжна апетитна курочка з хрусткою скоринкою – це якраз відповідний рецепт.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Темне пиво – 1 пляшка
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Мед – 1-2 ст. л.
  • Гірчиця (з зернами) – 1 ст. л.
  • Олія оливкова – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Суміш прованських трав – 1 ч. л.
  • Коріандр – ½ ч. л.
  • Перець мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

  • Розведіть три столові ложки солі у воді і опустіть туди на годину вимиту потрошеную свіжу курочку.
  • Поки відпочиває у соляній ванні птах, з’єднайте в піалі спеції: соєвий соус, оливкова олія, гірчицю, прованські трави, коріандр і перець. При необхідності трохи підсолити.
  • Курочку гарненько обсушіть і потім намажте з усіх сторін соусом, також не забуваючи про нутрощі курки.
  • Відкрийте пляшку з пивом і відлийте приблизно чверть вмісту. Всипте туди залишилися трави.
  • Курку покладіть на пляшку, а залишився пиво з’єднайте з невеликою кількістю води і вилийте на деко. Туди ж поставте пляшку з куркою.
  • Деко з куркою на пляшці помістіть в холодну духовку, а вже потім запаліть її. Температура запікання не повинна перевищувати 200 градусів. Контролюйте процес, періодично поливаючи птицю соком.
  • Коли курка буде готова, дістаньте її з духовки і зніміть з пляшки. Якщо з цим є труднощі, то надріжте куряче черевце і тоді птах легко зніметься.

Приємного апетиту!