Курка, запечена цілком з картоплею на деку
Самий ідеальний варіант страви – це гаряче разом з гарніром. Курка з картоплею в духовці, це саме таке блюдо. Воно дуже апетитне, ситне і повноцінне. До нього можна лише порізати пару салатів і багатий ситний стіл готовий!
Інгредієнти:
- Курка (тушка) – 2 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Часник – ½ головки
- Перець чорний мелений – 1 / 3 ч. л.
- Кріп сухий – 1-2 ч. л.
- Петрушка суха – 1 ч. л.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
- Для початку очистіть і гарненько вимийте картопляні бульби. Картопля поставте отвариваться до повної готовності, а в цей же час займіться підготовкою курки.
- Курку промити в проточній воді, після чого обсушіть тушку від зайвої вологи. В піалі змішайте половину вершкового масла, сіль, мелений перець і, можливо, інші спеції на ваш розсуд. Гарненько натріть курку сумішшю з усіх боків і відставте в сторону.
- Коли картопля буде готовий, дайте йому охолонути, а потім наріжте бульби часточками. Краще всього брати не розсипчаста картопля, тоді він не буде розвалюватися.
- Картопля викладіть у вогнетривку скляну або непригораемую форму рівним шаром. Потім розтопіть другу частину масла і додайте туди розмарин і пропущений через часниковий прес часник. Гарненько перемішайте і полийте картоплю. Потім посипте його розмарином і сушеної зеленню.
- Курячу тушку покладіть на картопляні часточки, після чого відправте ємність з стравою в духову шафу, який потрібно розігріти до 180 градусів заздалегідь.
- Запікайте курку з картоплею протягом години, періодично струшуючи картоплю. За рахунок того, що картопля вже відварений, він приготується досить швидко і дуже соковитим. Курочку можете перевернути через 30-40 хвилин, щоб вона зарум’янилася й із зворотного боку теж.
- Готову страву подавайте з нарізкою зі свіжих овочів, прямо у формі для запікання. Дуже смачно!