Простий рецепт курки запеченої у фользі
Курочка – це апетитне і соковите блюдо, однак не всі люблять курку з скоринкою і більше воліють дуже м’яке соковите м’ясо, яке саме відстає від кісток. Цей рецепт як раз розповість вам, як готувати курочку з самим м’яким і соковитим м’ясом.
Інгредієнти:
- Курка (туша) – 2 кг.
- Суміш спецій для курки – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Мелений перець – за смаком
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Фольга
Процес приготування:
- Для початку варто заздалегідь замаринувати курочку. Для цього обов’язково промийте в проточній воді потрошеную курочку, яку потім обсушити паперовими рушниками. В піалі з’єднайте рослинна олія, спеції і сіль, добре перемішайте.
- Потім потрібно ретельно натерти курочку маринадом з усіх сторін її і прибрати в холодильник на ніч або хоча б на пару годинок, щоб вона просочилася приправками. Коли курочка вже промаринується, можете приступати до запіканню.
- На деко для духовки постеліть фольгу, а на неї покладіть цілу курку. Очистіть від лушпиння і сполосніть часник, а потім наріжте його довільними великими шматочками. Часник вкладіть всередину курячої туші, а її ніжки туго зав’яжіть лляної мотузкою або ниткою.
- Після цього акуратно оберніть курку фольгою, загортаючи її з чотирьох сторін. Коли курка буде упакована, лист із стравою ставте в гарячу (200 градусів) духовку на годину-півтори. Час залежить від потужності вашого приладу.
- Якщо ви все ж хочете, щоб ваша курочка злегка підрум’янилася, хвилин за 20-30 до кінця приготування розгорніть фольгу і дозвольте утворитися легкої скоринки на поверхні птиці.
- Готову курку вийміть з духовки, розв’яжіть їй ніжки і покладіть на блюдо, попередньо прикрашене овочами. При бажанні можете нарізати птицю на порції, коли вона трохи охолоне.
Приємного апетиту!