Курка цілком запечена в духовці з хрусткою скоринкою – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт курки запеченої у фользі

Курочка – це апетитне і соковите блюдо, однак не всі люблять курку з скоринкою і більше воліють дуже м’яке соковите м’ясо, яке саме відстає від кісток. Цей рецепт як раз розповість вам, як готувати курочку з самим м’яким і соковитим м’ясом.

Інгредієнти:

  • Курка (туша) – 2 кг.
  • Суміш спецій для курки – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Мелений перець – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Фольга

Процес приготування:

  • Для початку варто заздалегідь замаринувати курочку. Для цього обов’язково промийте в проточній воді потрошеную курочку, яку потім обсушити паперовими рушниками. В піалі з’єднайте рослинна олія, спеції і сіль, добре перемішайте.
  • Потім потрібно ретельно натерти курочку маринадом з усіх сторін її і прибрати в холодильник на ніч або хоча б на пару годинок, щоб вона просочилася приправками. Коли курочка вже промаринується, можете приступати до запіканню.
  • На деко для духовки постеліть фольгу, а на неї покладіть цілу курку. Очистіть від лушпиння і сполосніть часник, а потім наріжте його довільними великими шматочками. Часник вкладіть всередину курячої туші, а її ніжки туго зав’яжіть лляної мотузкою або ниткою.
  • Після цього акуратно оберніть курку фольгою, загортаючи її з чотирьох сторін. Коли курка буде упакована, лист із стравою ставте в гарячу (200 градусів) духовку на годину-півтори. Час залежить від потужності вашого приладу.
  • Якщо ви все ж хочете, щоб ваша курочка злегка підрум’янилася, хвилин за 20-30 до кінця приготування розгорніть фольгу і дозвольте утворитися легкої скоринки на поверхні птиці.
  • Готову курку вийміть з духовки, розв’яжіть їй ніжки і покладіть на блюдо, попередньо прикрашене овочами. При бажанні можете нарізати птицю на порції, коли вона трохи охолоне.

Приємного апетиту!