Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Ніжна кабачкова ікра без оцту з лимонною кислотою

Незважаючи на відсутність оцту, така ікра може не піддаватися стерилізації, адже в даному випадку додається лимонна кислота. Дуже смачно буде, якщо крім традиційних солі і перцю додати до закуски та інші спеції і прянощі.

Час готування: 1 година 55 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,6 кг;
  • Морква – 350 г;
  • Цибуля ріпчаста – 360 г;
  • Томати – 400 г;
  • Дезодорована олія соняшникова – 4 ст. л.;
  • Кухонна сіль – 1,5 ч. л.;
  • Цукор-пісок ‑ 2 ч. л.;
  • Перець мелений чорний – 1 ч. л.;
  • Коріандр – 0,5 ч. л.;
  • Куркума – 0,5 ч. л.;
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Вимиті кабачки почистити від шкірки, дістати насіння і м’якоть.
  • Овочі очистити, вимити. Моркву натерти на тертці крупно, помідори, кабачки і цибулю нарізати великими кубиками.
  • У казан налити олію, покласти туди ж моркву. Тушкувати близько 5 хв. Всипати цибулю і готувати ще 7-10 хв. на середньому вогні до розм’якшення лука і золотистого кольору.
  • Викласти в казан кубики кабачків, через 5 хв. додати томати. Готувати на середньому вогні, періодично розмішуючи, поки овочі не будуть готові, це приблизно півгодини.
  • Всю овочеву суміш пробити блендером до однорідності. Слід дотримуватися техніку безпеки, не забуваючи про те, що овочі гарячі.
  • У масу всипати перець, куркуму, коріандр, цукровий пісок і сіль, спробувати на смак.
  • Після цього накрити казан кришкою, інакше ікра буде бризкати. Уварювати блюдо близько 35-40 хв. на повільному вогні, періодично перевіряти і помішувати, щоб не згоріла.
  • За цей час простерилізувати чисті пів-літрові банки і підготувати для них кришки (вимити з содою і прокип’ятити).
  • В кінці приготування додати в ікру лимонну кислоту, розмішати і варити ще 5 хв.
  • Гарячий продукт розкласти по банках і закатати їх по черзі. Виставити банки з ікрою догори дном під теплою щільною тканиною і залишити охолонути, потім прибрати на зберігання.
  • Приємного апетиту!