Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Ніжна кабачкова ікра без оцту з лимонною кислотою
Незважаючи на відсутність оцту, така ікра може не піддаватися стерилізації, адже в даному випадку додається лимонна кислота. Дуже смачно буде, якщо крім традиційних солі і перцю додати до закуски та інші спеції і прянощі.
Час готування: 1 година 55 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Кабачки – 1,6 кг;
Морква – 350 г;
Цибуля ріпчаста – 360 г;
Томати – 400 г;
Дезодорована олія соняшникова – 4 ст. л.;
Кухонна сіль – 1,5 ч. л.;
Цукор-пісок ‑ 2 ч. л.;
Перець мелений чорний – 1 ч. л.;
Коріандр – 0,5 ч. л.;
Куркума – 0,5 ч. л.;
Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
Вимиті кабачки почистити від шкірки, дістати насіння і м’якоть.
Овочі очистити, вимити. Моркву натерти на тертці крупно, помідори, кабачки і цибулю нарізати великими кубиками.
У казан налити олію, покласти туди ж моркву. Тушкувати близько 5 хв. Всипати цибулю і готувати ще 7-10 хв. на середньому вогні до розм’якшення лука і золотистого кольору.
Викласти в казан кубики кабачків, через 5 хв. додати томати. Готувати на середньому вогні, періодично розмішуючи, поки овочі не будуть готові, це приблизно півгодини.
Всю овочеву суміш пробити блендером до однорідності. Слід дотримуватися техніку безпеки, не забуваючи про те, що овочі гарячі.
У масу всипати перець, куркуму, коріандр, цукровий пісок і сіль, спробувати на смак.
Після цього накрити казан кришкою, інакше ікра буде бризкати. Уварювати блюдо близько 35-40 хв. на повільному вогні, періодично перевіряти і помішувати, щоб не згоріла.
За цей час простерилізувати чисті пів-літрові банки і підготувати для них кришки (вимити з содою і прокип’ятити).
В кінці приготування додати в ікру лимонну кислоту, розмішати і варити ще 5 хв.
Гарячий продукт розкласти по банках і закатати їх по черзі. Виставити банки з ікрою догори дном під теплою щільною тканиною і залишити охолонути, потім прибрати на зберігання.