Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Простий рецепт кабачкової ікри з часником і томатною пастою
Закуска відмінно підійде тим, хто любить страви погостріше: часник додає яскравий пікантний акцент, а приправи і прянощі роблять ікру ароматною і запашної.
Час готування: 1 година 45 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Кабачки середнього розміру – 2 шт.;
Цибуля ріпчаста – 1 головка;
Морква – 2 шт.;
Часник – 2 головки;
Перець чилі – 1 шт.;
Олія соняшникова – 40 мл;
Паста томатна – 3 ст. л.;
Оцет 9 % ‑ 2 ст. л.;
Сіль, цукор-пісок, зіра, лавровий лист, перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Взяти глибоку важку чавунну сковороду, влити туди соняшникову олію.
Часник і цибулю почистити і помити. Цибулю нашаткувати дрібними кубиками, часник просто розділити на часточки, різати не треба. Змішати цибулю і часник і обсмажити в маслі 3-4 хв.
Моркву почистити і натерти, у пекучого перцю зрізати верхівку і нарізати тонкими кільцями. Якщо потрібна гостра ікра, насіння можна не видаляти. Додати в сковороду і готувати ще 3 хв.
Очищені від шкірки і м’якоті з насінням кабачки нарізати на дрібні кубики і теж додати в сковороду, смажити 5 хвилин, постійно помішуючи.
Покласти в сковороду томатну пасту, зіру, трохи цукру з сіллю, мелений перець і лавровий лист.
Перекласти все в товстостінну каструлю, оцінити ступінь густоти. Якщо потрібно, додати трохи окропу, накрити кришкою і варити, постійно помішуючи, близько 1 години.
Вийняти лавровий лист, овочі пробити блендером і знову довести до кипіння. Потім влити оцет, розмішати і дати постояти близько 2 хв., зняти з плити.
Розлити продукт по стерильним банкам, закрутити герметично стерильними кришками і залишити остигати в перевернутому вигляді під ковдрою. Далі перенести в холод на зберігання.