Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Дуже смачна кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою
Смачну і ситну кабачкову ікру оцінять не тільки домочадці за вечерею, її також можна викласти в соусник і подавати, попередньо прикрасивши, до святкового столу. Гості залишаться задоволені.
Час приготування: 3 години.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
Кабачки – 4,8 кг;
Паста томатна – 390 мл;
Цибуля ріпчаста – 800 г;
Олія соняшникова без запаху – 210 мл;
Майонез – 400 г;
Цукор-пісок – 65 г;
Оцет – 65 мл;
Перець, мелений червоний – 0,5 ч. л.;
Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
З вимитих кабачків зняти шкірку, вийняти насіння з м’якоттю і дати необхідну кількість. Зварити кабачки до м’якого стану, злити воду і остудити.
Помити очищений цибулю, порізати його на товсті смужки і смажити в олії до рум’яного кольору.
До кабачків додати обсмажену цибулю і прокрутити через м’ясорубку. Якщо використовується блендер, ікра вийде дуже ніжною і пюреподібного.
Окремо поєднати майонез, томатну пасту, сіль, цукор, олія дезодорована, мелений перець і оцет. Перемішати і додати до кабачкової маси.
Перекласти все в більшу каструлю і варити на середньому вогні орієнтовно 2-2,5 години, час від часу добре перемішуючи і проходячи лопаткою по дну посуду.
За час варіння промити банки і кришки для закаток з содою, помити і обсушити. Простерилізувати банки в духовці, а кришки прокип’ятити 5 хв.
Гарячий продукт розкласти по підготовленій посуді, закатати або закрутити кришками. Перевернути банки, накрити теплою курткою і залишити до повного охолодження. Прибрати в холодне місце і зберігати там до вживання.