Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Дуже смачна кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою

Смачну і ситну кабачкову ікру оцінять не тільки домочадці за вечерею, її також можна викласти в соусник і подавати, попередньо прикрасивши, до святкового столу. Гості залишаться задоволені.

Час приготування: 3 години.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4,8 кг;
  • Паста томатна – 390 мл;
  • Цибуля ріпчаста – 800 г;
  • Олія соняшникова без запаху – 210 мл;
  • Майонез – 400 г;
  • Цукор-пісок – 65 г;
  • Оцет – 65 мл;
  • Перець, мелений червоний – 0,5 ч. л.;
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

  • З вимитих кабачків зняти шкірку, вийняти насіння з м’якоттю і дати необхідну кількість. Зварити кабачки до м’якого стану, злити воду і остудити.
  • Помити очищений цибулю, порізати його на товсті смужки і смажити в олії до рум’яного кольору.
  • До кабачків додати обсмажену цибулю і прокрутити через м’ясорубку. Якщо використовується блендер, ікра вийде дуже ніжною і пюреподібного.
  • Окремо поєднати майонез, томатну пасту, сіль, цукор, олія дезодорована, мелений перець і оцет. Перемішати і додати до кабачкової маси.
  • Перекласти все в більшу каструлю і варити на середньому вогні орієнтовно 2-2,5 години, час від часу добре перемішуючи і проходячи лопаткою по дну посуду.
  • За час варіння промити банки і кришки для закаток з содою, помити і обсушити. Простерилізувати банки в духовці, а кришки прокип’ятити 5 хв.
  • Гарячий продукт розкласти по підготовленій посуді, закатати або закрутити кришками. Перевернути банки, накрити теплою курткою і залишити до повного охолодження. Прибрати в холодне місце і зберігати там до вживання.
  • Приємного апетиту!