Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Рецепт кабачкової ікри за гостом СРСР (як в магазині)
Хто застав час існування СРСР, пам’ятають смачну магазинну кабачкову ікру, недорогий і натуральний продукт. В даний час ГОСТ по приготуванню дещо змінився, проте зберігся оригінальний рецепт минулих років, і закуску можна приготувати самостійно.
Час приготування: 3 години.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Кабачки – 3 кг;
Цибуля ріпчаста – 1 кг;
Морква – 900 г;
Олія соняшникова – 290 мл;
Паста томатна – 5 ст. л.;
Часник – 9 часточок;
Цукор-пісок – 1 ст. л.;
Сіль – 1,5 ст. л.;
Есенція оцтова 70 % ‑ 1 ст. л.;
Корінь петрушки – 1 ст. л.;
Перець мелений чорний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Вимиті кабачки очистити від шкірки і насіння з м’якоттю. Якщо використовувати молоді овочі, то чистити нічого не потрібно. Порізати кабачки на дрібні шматочки, викласти на розігріту сковороду і додати трохи соняшникової олії без запаху. Потрібно гасити плоди без кришки, поки не піде волога. Готувати кабачки до м’якості, проте стежте за тим, щоб вони не поджаривались.
Цибулю з морквою почистити і вимити. Цибулю також порізати кубиками, моркву треба буде потерти. Помитий корінь петрушки дрібно нашаткувати і додати до овочів. Цибулю, моркву і петрушку, перемішати в сковороду, налити туди трохи олії і обсмажити близько 10 хв. на середньому вогні до розм’якшення і легкого золотистого відтінку. Викласти овочі в чисту миску разом із залишками масла, туди ж відправити кабачки.
Часник почистити і пропустити через спеціальний прес.
Через м’ясорубку пропустити суміш з овочів, також для цього можна взяти блендер або кухонну машину.
Викласти в каструлю з товстими стінками і дном прокручену овочеву масу, накрити кришкою і варити на повільному вогні, не забуваючи помішувати, приблизно годину.
Через зазначений час покласти в каструлю цукровий пісок, сіль, томатну пасту і перець, влити залишки рослинного масла. Перемішати і варити далі ще півгодини.
Влити в ікру есенцію, покласти кашку з часнику і готувати 7-8 хв.
Банки і кришки ретельно промити, обсушити. Кришки кип’ятити 3-5 хв., банки простерилізувати над парою.
Гарячу заготівлю вилити в банки і відразу ж закатати. Перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою або пледом. Дати повністю охолонути і прибрати в підвал або комору.