Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Ікра з кабачків з помідорами, морквою, цибулею на зиму
Кабачкова ікра – універсальний продукт: її можна мазати на хліб, батон, додавати в супи як заправку, подавати у вигляді окремої закуски. Ікру, зроблену своїми руками, можна давати дітям, адже вона повністю натуральна.
Час приготування: 2 години 45 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
Кабачки – 3 кг 200 г;
Морква – 900 г;
Цибуля ріпчаста – 1 кг;
Помідори – 900 г;
Цукровий пісок – 1,5 ст. л.;
Сіль і чорний перець – за смаком;
Олія соняшникова – 140 мл;
Оцет – 1 ст. л.
Процес приготування:
Вимиті і обсушені кабачки почистити від насіння і м’якоті, від шкурки. Розібрати на невеликі шматочки, викласти 1/3 шматочків разом з соняшниковою олією глибоку сковороду і обсмажити до м’якості. Те ж саме повторити і з двома іншими порціями кабачків. Тушкувати до м’якості і появи легкої золотистої скоринки (близько 10 хв. на середньому вогні). Перекласти всі 3 партії у велику каструлю.
Почищену цибулину порізати шматочками і обсмажити в олії до рум’яності.
Морквину пошкребти від пилу, вимити і натерти на крупній тертці. Викласти в окрему сковороду і обсмажити так само, як і цибуля.
Помідори кілька раз обдати окропом і зняти з них шкірку. Нарізати томати невеликими шматочками.
У каструлю додати до кабачків всі обсмажені овочі, томати, посолити. Пробити все блендером до консистенції кашки.
Варити в каструлі на повільному вогні під кришкою до 2,5-3 годин. Не забувати відкривати каструлю і перемішувати, добре проходячи по дну і боків.
В кінці приготування спробувати продукт, досолити, поперчити. Влити оцет, розмішати, варити ще кілька хвилин і відразу ж розкладати в стерилізовану тару. Банки закрутити стерильними кришками і перевернути. Укутати заготовки в тепле покривало і дати охолонути.
Після повного охолодження прибрати кабачкову ікру в холод і зберігати так близько 1-1,5 років.