Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування ікри з кабачків з яблуками
Кабачкова ікра з додаванням яблук виходить соковитою і дуже ніжною, особливо якщо її збивати блендером. Тоді вона стане повітряної і буде танути на язиці.
Час приготування: 2 години 35 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Кабачки – 1,6 кг;
Томати – 4 шт.;
Яблука кислі – 2 шт.;
Морква – 300 г;
Цибуля ріпчаста 160 г;
Часник – 3 зубчики;
Паста томатна – 2 ст. л.;
Олія соняшникова – 3 ст. л.;
Петрушка – 15 г;
Сіль і перець горошком – за смаком;
Оцет 9 % – 1 ч. л.
Процес приготування:
Овочі помити і обсушити, почистити.
З яблук і кабачків зняти шкірку, видалити насіння, у кабачків вирізати м’якоть.
Порізати кабачки і часточками яблука середньої товщини, моркву нарізати на товсті поздовжні смужки, цибулю нашаткувати товстими півкільцями. Прокрутити кабачки, яблука, часник, цибулю і моркву через м’ясорубку.
Помідори обдати окропом і потримати їх у нього близько 1 хв, потім зняти шкірку. Пюрировать помідори з допомогою блендера, змішати з томатною пастою і вмішати в заготовку.
В товстостінну каструлю влити рослинне масло без запаху, викласти суміш подрібнених овочів. Не можна заповнювати каструлю більше, ніж на 2/3, т. к. пюре буде вирувати.
Варити на повільному вогні близько 1 години 15 хвилин, накривши кришкою. Періодично відкривати кришку і перевіряти вміст, помішуючи.
Після години варіння посолити вміст каструлі, додати мелений перець, а також вимитий і дрібно порізану зелень петрушки.
Розмішати і уварювати ще півгодини. За 3 хв. до закінчення варіння ввести оцет і ще раз перемішати.
Коли ікра буде готова, її потрібно пробити блендером і відразу ж, гарячої, закатати в стерильні банки зі стерильними кришками.