Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування ікри з кабачків з яблуками

Кабачкова ікра з додаванням яблук виходить соковитою і дуже ніжною, особливо якщо її збивати блендером. Тоді вона стане повітряної і буде танути на язиці.

Час приготування: 2 години 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,6 кг;
  • Томати – 4 шт.;
  • Яблука кислі – 2 шт.;
  • Морква – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста 160 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Паста томатна – 2 ст. л.;
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • Петрушка – 15 г;
  • Сіль і перець горошком – за смаком;
  • Оцет 9 % – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Овочі помити і обсушити, почистити.
  • З яблук і кабачків зняти шкірку, видалити насіння, у кабачків вирізати м’якоть.
  • Порізати кабачки і часточками яблука середньої товщини, моркву нарізати на товсті поздовжні смужки, цибулю нашаткувати товстими півкільцями. Прокрутити кабачки, яблука, часник, цибулю і моркву через м’ясорубку.
  • Помідори обдати окропом і потримати їх у нього близько 1 хв, потім зняти шкірку. Пюрировать помідори з допомогою блендера, змішати з томатною пастою і вмішати в заготовку.
  • В товстостінну каструлю влити рослинне масло без запаху, викласти суміш подрібнених овочів. Не можна заповнювати каструлю більше, ніж на 2/3, т. к. пюре буде вирувати.
  • Варити на повільному вогні близько 1 години 15 хвилин, накривши кришкою. Періодично відкривати кришку і перевіряти вміст, помішуючи.
  • Після години варіння посолити вміст каструлі, додати мелений перець, а також вимитий і дрібно порізану зелень петрушки.
  • Розмішати і уварювати ще півгодини. За 3 хв. до закінчення варіння ввести оцет і ще раз перемішати.
  • Коли ікра буде готова, її потрібно пробити блендером і відразу ж, гарячої, закатати в стерильні банки зі стерильними кришками.
  • Вжити протягом 1 року.
  • Приємного апетиту!