Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Смачна кабачкова ікра, приготована в мультиварці
Ікра з кабачків в мультиварці відрізняється тим, що ми будемо готувати її шматочками, а не подрібнювати в м’ясорубці або блендером. Крім того, закуска, приготована в чашу мультиварки, буде мати більш зажаристый, а не варений смак.
Час готування: 1 година 35 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Кабачки середнього розміру – 3 шт.;
Цибуля ріпчаста – 4 шт.;
Морква – 4 шт.;
Паста томатна – 4 ст. л.;
Масло рослинне – 30-50 мл;
Сіль, цукор, перець чорний – за смаком;
Часник – 3-4 зубчики;
Оцет 9 % ‑ 1 ч. л.
Процес приготування:
Ретельно промиті овочі почистити і знову промити водою.
З кабачків зняти шкірку, видалити насіння і м’якоть, нарізати овочі невеликими кубиками.
Додати до кабачків нарізану кубиками цибулю і потерту крупно моркву, перемішати.
У чашу мультиварки вилити олію, перекласти всі овочі. Посолити, поперчити, додати цукор і спробувати на смак.
Готувати ікру в режимі випічки протягом 40 хв. За весь цей час кілька разів потрібно відкрити кришку і перемішати вміст чаші, щоб воно не підгоріло.
Коли програма закінчить роботу, змінити її на режим «Гасіння», закрити кришку і готувати ще півгодини.
За 20 хв. до закінчення додати в каструлю помідори без шкірки, нарізані дрібними кубиками, і дрібно нашатковану часник, перемішати.
За 4 хв. до закінчення програми влити в оцет овочі.
Гарячу закуску розкласти по стерильним банкам, закатати їх стерильними кришками. Перевернути тару догори дном і дати дійти під теплим покривалом до кімнатної температури, потім прибрати на зберігання в комору.