Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Смачна кабачкова ікра, приготована в мультиварці

Ікра з кабачків в мультиварці відрізняється тим, що ми будемо готувати її шматочками, а не подрібнювати в м’ясорубці або блендером. Крім того, закуска, приготована в чашу мультиварки, буде мати більш зажаристый, а не варений смак.

Час готування: 1 година 35 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кабачки середнього розміру – 3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.;
  • Морква – 4 шт.;
  • Паста томатна – 4 ст. л.;
  • Масло рослинне – 30-50 мл;
  • Сіль, цукор, перець чорний – за смаком;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Оцет 9 % ‑ 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Ретельно промиті овочі почистити і знову промити водою.
  • З кабачків зняти шкірку, видалити насіння і м’якоть, нарізати овочі невеликими кубиками.
  • Додати до кабачків нарізану кубиками цибулю і потерту крупно моркву, перемішати.
  • У чашу мультиварки вилити олію, перекласти всі овочі. Посолити, поперчити, додати цукор і спробувати на смак.
  • Готувати ікру в режимі випічки протягом 40 хв. За весь цей час кілька разів потрібно відкрити кришку і перемішати вміст чаші, щоб воно не підгоріло.
  • Коли програма закінчить роботу, змінити її на режим «Гасіння», закрити кришку і готувати ще півгодини.
  • За 20 хв. до закінчення додати в каструлю помідори без шкірки, нарізані дрібними кубиками, і дрібно нашатковану часник, перемішати.
  • За 4 хв. до закінчення програми влити в оцет овочі.
  • Гарячу закуску розкласти по стерильним банкам, закатати їх стерильними кришками. Перевернути тару догори дном і дати дійти під теплим покривалом до кімнатної температури, потім прибрати на зберігання в комору.
  • Приємного апетиту!