Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково

Кабачкова ікра в духовці «Пальчики оближеш»

Хороший варіант для тих, хто не любить стояти і заважати заготівлю без кінця, стежачи, щоб вона не пригоріла. Ікра в пакет для запікання – відмінний лінивий варіант приготування.

Час готування: 1 година 25 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.;
  • Перець болгарський – 1 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Часник молодий – 3 зубчики;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.;
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.;
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.;
  • Сіль і перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

  • Помити всі овочі, цибулю і часник з морквою почистити, з кабачків зняти шкірку і видалити насіння з м’якоттю.
  • В рукав для запікання скласти разом моркву, нарізану кружечками, цибулю і кабачки, порізані великими кубиками, перець, очищений від капелюшка і насіння з перегородками (його потрібно також порізати на кубики). Додати до суміші овочів дрібно порізані помідори, бажано більш м’ясисті, і часточки часнику.
  • Додати до овочів рослинне масло, всипати цукор, перець і сіль, перемішати овочі ззовні руками, перебираючи пакет.
  • Защепити обидва кінця пакету затискачами для запікання, покласти його на деко, проколів рукав в декількох місцях зубочисткою.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів, деко з овочами прибрати в духовку на годину.
  • Пакет після закінчення часу розрізати, його вміст викласти в каструлю. Бульйон відцідити окремо. На ньому можна згодом зварити суп.
  • Подрібнити овочі блендером або кухонним комбайном. Всипати лимонну кислоту і поставити на плиту на 2 хв. на середній вогонь.
  • Закатати в стерильні банки, остудити їх, перевернувши, до кімнатної температури.
  • Зберігати таку ікру в льосі або коморі близько 10-12 міс.
  • Приємного апетиту!