Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Кабачкова ікра в духовці «Пальчики оближеш»
Хороший варіант для тих, хто не любить стояти і заважати заготівлю без кінця, стежачи, щоб вона не пригоріла. Ікра в пакет для запікання – відмінний лінивий варіант приготування.
Час готування: 1 година 25 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Кабачки – 2 шт.;
Перець болгарський – 1 шт.;
Морква – 2 шт.;
Часник молодий – 3 зубчики;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Помідори – 2 шт.;
Олія соняшникова – 4 ст. л.;
Цукор-пісок – 1 ст. л.;
Кислота лимонна – 0,5 ч. л.;
Сіль і перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
Помити всі овочі, цибулю і часник з морквою почистити, з кабачків зняти шкірку і видалити насіння з м’якоттю.
В рукав для запікання скласти разом моркву, нарізану кружечками, цибулю і кабачки, порізані великими кубиками, перець, очищений від капелюшка і насіння з перегородками (його потрібно також порізати на кубики). Додати до суміші овочів дрібно порізані помідори, бажано більш м’ясисті, і часточки часнику.
Додати до овочів рослинне масло, всипати цукор, перець і сіль, перемішати овочі ззовні руками, перебираючи пакет.
Защепити обидва кінця пакету затискачами для запікання, покласти його на деко, проколів рукав в декількох місцях зубочисткою.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів, деко з овочами прибрати в духовку на годину.
Пакет після закінчення часу розрізати, його вміст викласти в каструлю. Бульйон відцідити окремо. На ньому можна згодом зварити суп.
Подрібнити овочі блендером або кухонним комбайном. Всипати лимонну кислоту і поставити на плиту на 2 хв. на середній вогонь.
Закатати в стерильні банки, остудити їх, перевернувши, до кімнатної температури.
Зберігати таку ікру в льосі або коморі близько 10-12 міс.