Краща кабачкова ікра на зиму -10 самих смачних і простих рецептів з фото покроково
Ікра з кабачків з болгарським перцем на зиму
Така закуска може служити прекрасним овочевим гарніром, вона відмінно підходить до гарячих м’ясних страв. Томатну пасту можна замінити густим пюре з помідорів, з яких потрібно злити сік через марлю і відміряти таку ж кількість маси.
Час приготування: 2 години 50 хв.
Порцій: 16.
Інгредієнти:
Кабачки – 2,7 кг;
Перець болгарський – 110 г;
Цибуля ріпчаста – 380 г;
Морква – 170 г;
Паста томатна – 550 г;
Сіль, цукор-пісок – за смаком;
Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Всі овочі ретельно промити в холодній воді. У кабачків зняти шкірку, вирізати з серцевини м’якоть з насінням, решту дрібно нарізати.
З лука зняти лушпиння, нашаткувати головки дрібними кубиками.
Моркву почистити і грубо потерти на тертці.
У перцю видалити плодоніжки, видалити насіння і перегородки, порізати його дрібними кубиками.
У великій каструлі з товстим дном і стінками з’єднати всі овочі, перемішати. Додати томатну пасту або пробиті в пюре томати без шкірки, попередньо отвешенные через марлю.
На повільному вогні готувати вміст каструлі близько 1 години, весь час вимішуючи дерев’яною лопаткою. Посолити і додати цукор, спробувати продукт, якщо потрібно, додати ще солі або цукру.
Ще через годину готування під кришкою додати лимонну кислоту, варити приблизно 5 хвилин і вимкнути. При бажанні ікру з кабачків можна пробити блендером, тоді вона буде мати гладку консистенції пюре.
Банки і кришки попередньо вимити в содовому розчині, сполоснути, обсушити. Тару простерилізувати будь-яким зручним способом, кришки піддати кип’ятіння. Розлити гарячу ікру по банках і закатати.
Перевернути догори дном банки з заготовками, накрити будь-яким теплим ковдрою і залишити остигати, потім прибрати в підвал.