Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Рибні котлети з філе минтая в духовці

У даному рецепті вам пропонується запекти ці котлети в духовці замість традиційного смаження на сковороді. У фарш додати вівсяні пластівці. У вас вийде смачне дієтичне блюдо, яке сподобається навіть дітям.

Інгредієнти:

  • Минтай – 3 тушки.
  • Цибулю і яйце – 1 шт.
  • Молоко і вівсяні пластівці – по ½ ст.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Процес приготування:

  • Насипте в чашку вівсяні пластівці і залийте їх молоком для набухання.
  • Почистіть від лушпиння цибулину.
  • Рибу помийте, обробити на філе і подрібніть разом з цибулиною на м’ясорубці або в чаші блендера.
  • Приготований фарш покласти в окрему миску і по своєму смаку посипте сіллю і чорним меленим перцем.
  • Потім вбийте у фарш яйце, додайте замочені пластівці, слив з них залишки молока.
  • Фарш добре перемішайте. Якщо вийшов трохи рідким, додайте до нього 2-3 столові ложки борошна і ще раз перемішайте.
  • Застеліть папером для випічки деко і змастіть його невеликою кількістю масла.
  • Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі котлети, обсипте їх паніровкою або борошном і розкладіть на деку.
  • Запікайте рибні котлети в духовці при 200° протягом півгодини.
  • Подайте до таких котлет сметанний соус зі свіжою зеленню.
  • Приємного апетиту!