Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково
Рибні котлети з філе минтая в духовці
У даному рецепті вам пропонується запекти ці котлети в духовці замість традиційного смаження на сковороді. У фарш додати вівсяні пластівці. У вас вийде смачне дієтичне блюдо, яке сподобається навіть дітям.
Інгредієнти:
Минтай – 3 тушки.
Цибулю і яйце – 1 шт.
Молоко і вівсяні пластівці – по ½ ст.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Насипте в чашку вівсяні пластівці і залийте їх молоком для набухання.
Почистіть від лушпиння цибулину.
Рибу помийте, обробити на філе і подрібніть разом з цибулиною на м’ясорубці або в чаші блендера.
Приготований фарш покласти в окрему миску і по своєму смаку посипте сіллю і чорним меленим перцем.
Потім вбийте у фарш яйце, додайте замочені пластівці, слив з них залишки молока.
Фарш добре перемішайте. Якщо вийшов трохи рідким, додайте до нього 2-3 столові ложки борошна і ще раз перемішайте.
Застеліть папером для випічки деко і змастіть його невеликою кількістю масла.
Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі котлети, обсипте їх паніровкою або борошном і розкладіть на деку.
Запікайте рибні котлети в духовці при 200° протягом півгодини.
Подайте до таких котлет сметанний соус зі свіжою зеленню.