Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачні рубані котлети з минтая

У цьому рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з минтая, нарізаного на маленькі шматочки. У таких котлетах буде добре відчуватися смак риби, і вони будуть схожі на ніжні і соковиті оладки. Спробуйте, це дійсно дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 800 р.
  • Яйце – 3 шт.
  • Батон або білий хліб – 2 скибочки.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки і майонез – 2 ст. л.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Процес приготування:

  • Філе минтая попередньо розморозьте в холодильнику, потім промийте і наріжте гострим ножем на невеликі шматочки. Покладіть нарізану рибу в миску.
  • Почистіть від лушпиння цибулину і розріжте її на кілька шматочків.
  • У чашу блендера покладіть скибочки білого хліба, залийте їх вершками і трохи почекайте, щоб хліб розмокнув. Потім покладіть в чашу нарізану цибулю і все подрібніть до стану кашки.
  • Отриману масу перекладіть до рибного фаршу.
  • У фарш вбийте курячі яйця, додайте майонез і насипте борошно в зазначених у рецепті кількостях.
  • Додайте у фарш за своїм смаком сіль і чорний мелений перець і масу ретельно перемішайте. Якщо фарш вийшов недостатньо тугий, то додайте ще трохи борошна.
  • Залиште фарш на 1-2 години, щоб борошно набухла і фарш дозрів.
  • Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом.
  • Фарш викладайте на сковорідку ложкою, формуючи його у вигляді оладок.
  • Обсмажте котлети з одного боку на сильному вогні, потім переверніть їх і на маленькому вогні, прикривши сковорідку кришкою, смажте до повної готовності.
  • Приготовлені котлети подавайте до столу гарячими і з будь-яким гарніром.
  • Приємного апетиту!