Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування рибних котлет з салом

У даному рецепті вам пропонується додати у фарш з минтая свиняче сало. Воно додасть котлет незвичайний ніжний та делікатний смак і повністю нівелює рибний присмак. Також за бажанням у фарш можна додати обсмажені моркву і цибулю. У вас вийде чудове блюдо і для повсякденного, і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 1.5 кг.
  • Свіже свиняче сало – 400 р.
  • Яйце і цибуля – 2 шт. по
  • Часник – 1 головка.
  • Чорний мелений перець і сіль за смаком.
  • Панірувальні сухарі і масло для смаження.

Процес приготування:

  • Попередньо розморожуємо в холодильнику філе риби або цілі тушки.
  • Тушки обробляємо на філе, ретельно видаляючи всі кісточки. Промиваємо рибу і обсушуємо рушником.
  • Рибу і свиняче сало нарізаємо на середні шматочки.
  • Чистимо від луски цибулин і головку часнику.
  • В чаші блендера або кухонного комбайна подрібнюємо рибу разом з цибулею і часником і салом.
  • Отриманий фарш кладемо в глибоку миску.
  • Додаємо до нього яйця, сіль і чорний мелений перець за смаком.
  • Фарш ретельно вимішуємо до однорідної текстури і відбиваємо.
  • Формуємо з фаршу красиві однакові за розміром котлети і паніруємо їх у сухарях.
  • Смажимо котлети на маленькому вогні і на добре розігрітій олії до отримання золотистої скоринки з усіх боків.
  • Їжте на здоров’я!