Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Ніжні котлети з минтая з підливою

У даному рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з фаршу минтая в томатній підливці, хоча підлива може бути й іншою. Готуємо її зі свіжих помідорів або томатної пасти. У вас вийде смачне і ароматне блюдо для домашнього обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • Минтай – 3 тушки.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зубки.
  • Білий хліб – 5-6 скибочок.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Яйце і морква – по 1 шт.
  • Свіжі помідори – 5-6 шт.
  • Сіль і спеції (паприка, чорний мелений перець або прованські трави) за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку розморожуємо рибу і розділяємо її на філе, видаливши шкіру і всі кісточки, і нарізаємо її на шматочки.
  • Замочуємо в молоці скибочки білого хліба.
  • Чистимо цибулини, моркву і часник. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
  • Половину шинкованої лука обсмажуємо до золотистого кольору.
  • У чашу блендера або кухонного комбайна кладемо шматочки минтая, додаємо до неї замочений білий хліб, обсмажений цибулю і зубки часнику.
  • Рибу посипаємо сіллю і спеціями і подрібнюємо до однорідного стану.
  • З отриманого фаршу робимо котлети, обвалюємо їх у паніровці або борошні й обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору.
  • Потім перекручуємо на м’ясорубці або в блендері свіжі помідори.
  • На сковорідці смажимо терту моркву і залишився цибулю, додаємо до них подрібнені помідори і протягом декількох хвилин тушкуємо соус, посипати його сіллю і додавши листочок лавра.
  • Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо на неї обсмажені котлети.
  • Заливаємо котлети томатною підливою і запікаємо страву в духовці при 180°С протягом 20 хвилин.
  • Приємного апетиту!