Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково
Ніжні котлети з минтая з підливою
У даному рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з фаршу минтая в томатній підливці, хоча підлива може бути й іншою. Готуємо її зі свіжих помідорів або томатної пасти. У вас вийде смачне і ароматне блюдо для домашнього обіду або вечері.
Інгредієнти:
Минтай – 3 тушки.
Цибуля – 2 шт.
Часник – 2-3 зубки.
Білий хліб – 5-6 скибочок.
Молоко – 3 ст. л.
Яйце і морква – по 1 шт.
Свіжі помідори – 5-6 шт.
Сіль і спеції (паприка, чорний мелений перець або прованські трави) за смаком.
Процес приготування:
Спочатку розморожуємо рибу і розділяємо її на філе, видаливши шкіру і всі кісточки, і нарізаємо її на шматочки.
Замочуємо в молоці скибочки білого хліба.
Чистимо цибулини, моркву і часник. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
Половину шинкованої лука обсмажуємо до золотистого кольору.
У чашу блендера або кухонного комбайна кладемо шматочки минтая, додаємо до неї замочений білий хліб, обсмажений цибулю і зубки часнику.
Рибу посипаємо сіллю і спеціями і подрібнюємо до однорідного стану.
З отриманого фаршу робимо котлети, обвалюємо їх у паніровці або борошні й обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору.
Потім перекручуємо на м’ясорубці або в блендері свіжі помідори.
На сковорідці смажимо терту моркву і залишився цибулю, додаємо до них подрібнені помідори і протягом декількох хвилин тушкуємо соус, посипати його сіллю і додавши листочок лавра.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо на неї обсмажені котлети.
Заливаємо котлети томатною підливою і запікаємо страву в духовці при 180°С протягом 20 хвилин.