Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт котлет з минтая на пару

За цим рецептом ви можете приготувати рибні котлети з допомогою паро — або мультиварки. Страви на пару набагато корисніше, так як в них повністю зберігаються поживні речовини. До того ж вони низькокалорійні, що важливо для дієтичного і дитячого харчування.

Інгредієнти:

  • Минтай – 3 тушки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Білий хліб – 3 скибочки.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Процес приготування:

  • Попередньо розморозьте рибу. Це краще робити в холодильнику.
  • Потім рибу обробити на філе, видаливши шкіру і всі кісточки.
  • Рибне філе перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть в чаші блендера, але такий фарш буде рідким. Тому краще рибу порізати ножем на маленькі шматочки.
  • Очистіть цибулину і також дрібно нашаткуйте. Цибулю можна подрібнити в блендері або натерти на тертці.
  • Скибочки білого хліба залийте на кілька хвилин водою або молоком.
  • В окремий посуд покладіть рибний фарш. Додайте подрібнену цибулю і віджатий від зайвої рідини хліб, вбийте яйця і посипте фарш сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
  • Фарш ретельно вимісити до однорідного стану.
  • У ємність для готування на пару налийте чисту воду, закип’ятіть її і встановіть решітку-пароварку.
  • З приготованого фаршу зробіть акуратні невеликі котлети, запаніруйте їх у борошні і покладіть на решітку.
  • Готуйте котлети на пару під закритою кришкою протягом 25 хвилин.
  • До таких рибних котлет з минтая на гарнір подайте картопляне пюре або макарони і обов’язково салат зі свіжих овочів.
  • Приємного апетиту!