Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт котлет з минтая на пару
За цим рецептом ви можете приготувати рибні котлети з допомогою паро — або мультиварки. Страви на пару набагато корисніше, так як в них повністю зберігаються поживні речовини. До того ж вони низькокалорійні, що важливо для дієтичного і дитячого харчування.
Інгредієнти:
Минтай – 3 тушки.
Яйце – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Білий хліб – 3 скибочки.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Попередньо розморозьте рибу. Це краще робити в холодильнику.
Потім рибу обробити на філе, видаливши шкіру і всі кісточки.
Рибне філе перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть в чаші блендера, але такий фарш буде рідким. Тому краще рибу порізати ножем на маленькі шматочки.
Очистіть цибулину і також дрібно нашаткуйте. Цибулю можна подрібнити в блендері або натерти на тертці.
Скибочки білого хліба залийте на кілька хвилин водою або молоком.
В окремий посуд покладіть рибний фарш. Додайте подрібнену цибулю і віджатий від зайвої рідини хліб, вбийте яйця і посипте фарш сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Фарш ретельно вимісити до однорідного стану.
У ємність для готування на пару налийте чисту воду, закип’ятіть її і встановіть решітку-пароварку.
З приготованого фаршу зробіть акуратні невеликі котлети, запаніруйте їх у борошні і покладіть на решітку.
Готуйте котлети на пару під закритою кришкою протягом 25 хвилин.
До таких рибних котлет з минтая на гарнір подайте картопляне пюре або макарони і обов’язково салат зі свіжих овочів.