Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати компот з агрусу і слив на зиму?
Сливи з аґрусом – це ще одне відмінне асорті для компоту на зиму. Якщо сливи кисленькі, тоді цукру можна додати трохи більше ніж 1-1,5 склянки. Так у вас вийде концентрований напій, який потім можна буде розводити кип’яченою водою за смаком.
Інгредієнти:
Аґрус – 250 гр.
Сливи – 250 гр.
Цукор – 1,5 ст.
Вода – скільки увійде в 3-х літрову банку.
Процес приготування:
Трилітрові Банки добре промийте содою або будь-яким засобом, сполосніть і стерилізуйте над парою або в духовці. Кришки прокип’ятіть 5-7 хвилин.
Ягоди агрусу потрібно перебрати, потім промити в проточній холодній воді, зрізати хвостики не потрібно – в компоті вони не заважають.
Сливи промийте; кісточки з них можна видалити, якщо розрізати їх навпіл, а можна закочувати і з кісточками.
На дно банки покладіть сливи, зверху – агрус. Якщо вам потрібен дуже концентрований компот, тоді врахуйте, що загальний обсяг заставлених фруктів і ягід повинен доходити до плічок банок.
Залийте банки окропом, дайте їм постояти 15-20 хвилин, щоб їх вміст гарненько пропарилось.
Потім воду злийте у велику каструлю, використовуючи кришку з дірочками.
У сироп додайте цукор і закип’ятити його.
Киплячий сироп залити в банки доверху, дайте їм постояти 15-20 хвилин.
Знову злийте сироп в каструлю, доведіть до кипіння і залийте назад у банки.
Загорніть банки герметично кришками.
Дайте компоту охолонути під пледом, при цьому банки повинні стояти на кришках, що допоможе визначити, випливає компот або ж банки дійсно добре закручені.
Охолоджений компот з агрусу і злив зберігайте в прохолодному, темному коморі або в погребі.