Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт компоту з аґрусу і малини на зиму
Часто в компот з агрусу додають садову або лісову малину, щоб отримати дуже ароматний, з приємним смаком, домашній напій. А щоб такої смакоти вийшло більше, ми радимо робити дуже концентрований компот, засинаючи ягоди на дві третини банки з додаванням 1,5-2 склянок цукру. Такий компот дуже добре зберігається, ягоди з нього можна використовувати як начинку для пиріжків, а рідина перед вживанням потрібно лише розвести кип’яченою водою за смаком.
Інгредієнти:
Аґрус – 250-300 гр.
Малина – 300 гр.
Цукор – 1,5-2 ст.
Вода – скільки увійде в банку.
Процес приготування:
Кришки промийте водою з миючим засобом і прокип’ятіть в чистій каструлі протягом 5 хвилин.
Банки добре вимийте, стерилізуйте.
Ягоди аґрусу і малини потрібно перебрати, а потім промити під проточною водою і дати воді стекти через друшляк. Малину промивайте акуратно, щоб не пошкодити її.
Агрус і малину викладіть в стерилізовані банки.
Залийте окропом ягоди, прикрийте чистими кришками і дайте їм постояти 15-20 хвилин.
Далі злийте воду в каструлю, скориставшись кришкою-ситечком.
Додайте цукор, закип’ятити сироп, дочекайтеся, поки цукор повністю розчиниться.
Киплячим сиропом залийте банки з ягодами і дайте їм знову постояти під кришками і пропарити 15-20 хвилин.
Знову злийте сироп в каструлю, закип’ятити його і закатайте банки на зиму.
Поставте банки на кришки, закутайте чимось теплим і дайте їм повністю охолонути.
Потім виносьте банки на тривале зберігання в темне, прохолодне приміщення.