Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Дуже простий компот з агрусу без стерилізації
З агрусу можна приготувати компот, який не вимагає попередньої стерилізації банок, важливо лише добре вимити їх. Допоможе в такій справі метод триразової заливки, у процесі якого всі мікроби, які були, знищуються окропом. А ось кришки кип’ятити все ж доведеться.
Інгредієнти:
Вода – скільки увійде в 3-х літрову банку.
Аґрус – на 2/3 банки.
Цукор 1,5 ст.
Процес приготування:
Трилітрові банки промийте, обдайте окропом.
Ягоди переберіть, хвостики можна не відрізати, а потім засипте на 2/3 об’єму кожної банки.
Залийте банки окропом до самого верху, дайте їм постояти 10-15 хвилин. Прикрийте банки зверху чистими кришками.
Воду з банок перелийте у велику каструлю за допомогою кришки-ситечка.
У каструлю всипте цукор з розрахунку по 1,5 склянки на одну трилітрову банку (або регулюйте кількість цукру за своїм розсудом).
Доведіть сироп з цукром до кипіння, розчиніть цукор повністю і залийте в банки, накрийте кришками, давши знову постояти 15-20 хвилин.
Знову злийте сироп, доведіть до кипіння, залити в банки і знову дайте компоту постояти 15 хвилин.
В останній раз закип’ятити сироп, влити в банки з ягодами до самого верху і тепер укупорьте їх герметично кришками.
Банки переверніть догори дном, укутайте чим-то теплою і дайте їм повністю охолонути, а потім виносьте на тривале зберігання в прохолодне приміщення.