Компот з агрусу на зиму на 3-х літрову банку – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування компоту з агрусу і вишні

Якщо ви хочете, щоб компот з агрусу і вишні мав дуже насичений вишневий колір, тоді використовуйте червоний аґрус. Але в принципі, має значення не стільки колір агрусу, скільки його смак: якщо він занадто кислий, в компот потрібно додавати не менше двох склянок цукру на одну трилітрову банку, так як і вишня – вишня кисленька. Однак разом з цукром, ці ягоди перетворюються в ароматний напій, який потім потрібно буде лише розвести кип’яченою водою за смаком.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 250 гр.
  • Вишня – 250 гр.
  • Цукор – 1-2 ст.
  • Вода – скільки увійде в банку.

Процес приготування:

  • Банки і кришки вимийте і стерилізуйте (кришки прокип’ятіть в каструльці з чистою водою не менше 5 хвилин).
  • Вишню і агрус окремо добре промийте під проточною водою, дайте воді стекти через друшляк.
  • У вишні можна видалити кісточки, а можна і не видаляти. Вишню викладіть в банку першої, зверху засипте аґрус.
  • У банку додайте цукор, а потім залийте її до самого верху окропом.
  • Дайте постояти банкам під кришкою 15 хвилин, потім злийте воду з банок у велику каструлю і доведіть до кипіння.
  • Киплячим сиропом знову залийте банки з ягодами, настоюйте вміст банок під кришками не менше 15 хвилин.
  • Сироп зливайте знову в каструлю, доведіть до кипіння, заливайте назад у банки.
  • За допомогою спеціального ключа завинчивайте кришки на банках герметично (або скористайтесь банками з кришками твіст-офф).
  • Банки з компотом перевертайте догори дном, вкутуйте і дайте їм повністю охолонути.
  • Потім банки виносьте на зберігання в темне, прохолодне приміщення.
  • Приємного апетиту!